Национален планПрепоръки за профилактикаАмбициозна национална програма на образователното министерство ще

...
Национален планПрепоръки за профилактикаАмбициозна национална програма на образователното министерство ще
Коментари Харесай

Мерят с онлайн тестове стреса при учителите

Национален проект
Препоръки за профилактика

Амбициозна национална стратегия на просветителното министерство ще бори напрежението при учителите. Планът е оповестен за публично разискване и планува “диагностика на бърнаут синдром и развиване на резистентност при педагогическите експерти ”. Очакваните изгоди са ориентирани, както към даване на ефикасни тактики за справяне със стресорите на работното място и предварителна защита на бърнаут синдром, по този начин и към подсилване на здравето и благополучието, се споделя в уговорките на МОН.

Целта е да се усъвършенства здравният статус на учителите и по този метод те да отсъстват по-малко от работа. За задачата ще има “тестов инструментариум, наличен през електронен портал за самостоятелната диагностика на бърнаут синдрома ”.

Още тази година би трябвало да бъде създаден електронен портал, в който педагогическите експерти ще могат да си вършат тестово и самокритика на равнищата на бърнаут синдрома, ще има и противоположна връзка с резултати и рекомендации за профилактика на напрежението.

Резултатите от онлайн проучването за напрежението при учителите би трябвало да бъдат систематизирани до 30 ноември 2024 година, е написано в едната от общо 22 национални стратегии в образованието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР