Национален конкурс ще излъчи учителя с най-добър урок в музей.

...
Национален конкурс ще излъчи учителя с най-добър урок в музей.
Коментари Харесай

Търсят учителя с най-интересен час

Национален конкурс ще излъчи учителя с най-хубав урок в музей. Кандидатурите се събират до 15 юли, а спечелилите ще бъдат оповестени от МОН на 1 септември. Целта е да се увеличи качеството на просветителния развой, да се обогатят дейностите в учебно заведение и да се разшири просветителната среда.

Кандидатите би трябвало да показват портфолио на извършени занимания в музейна среда. В него ще опишат образователната стратегия, претекстовете и предстоящите резултати. Трябва да приложат копия на авторски работни листове, карти или други дидактически материали, употребявани в занятието. Изискват се също фотоси и клипове на електронен притежател, както и копия на извършена анкета с учениците. Когато учителят е споделил своята процедура с сътрудници, се ползва материал и за това.

Номинациите се събират от Дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН и ще бъдат оценени от национална комисия. Всяко портфолио ще бъде преценено по критерии: асортимент на тематика, цели и подобаващи ресурси; сходство на осъществени действия с поставените цели и предстоящите резултати; умеене за прилагане на музейна среда; автентичност в метода към тематиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР