Националът Петър Занев даде интервю за руския Советский спорт, в

...
Националът Петър Занев даде интервю за руския Советский спорт, в
Коментари Харесай

Занев: Не съдете за България по тези 10-15 мерзавци на трибуните

Националът Петър Занев даде изявление за съветския " Советский спорт ", в което разяснява тежката загуба с 0:6 от Англия и разразилия се расистки скандал. Защитникът изрази разочарованието си, че чужденците съдят за България от тези 10-15 души по трибуните. Занев назова провинилите се почитатели " тайфа мерзавци " и " умствено изостанали ".

- Цяла Европа разисква този скандал. Надпис " Не уважавай " в контраст с " Уважавай " в акцията на УЕФА за битка с расизма. Всичко това ускори усещанията, че случилото се на трибуните е било планувано...

- Може и да е по този начин, само че не става въпрос за всички почитатели на стадиона, а за дребна група провокатори. Полицията към този момент ги намира. Изглеждаше непоносимо, всички тези крясъци, нацистки жестове и лозунги. Не е вярно да съдите за България от тези 10-15 души. А английската преса в този момент бълва грозни неща за страната ни...Неприятно е.

- И президентът на Българския футболен съюз подаде оставка...

- Постъпка, почтена за почитание. Нанесени са големи вреди освен на футбола, само че и на страната ни. Като член на Европейския съюз, случилото се е доста неприятно. Разберете, нашите почитатели постоянно са се отличавали с уместност и почитание към противника. А тук всичко се срина. Допуснахме шест гола, а дейностите на почитателите...
Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС (ВИДЕО) Той ще продължи да оказва помощ на българския футбол
- Смятате ли, че глобите от страна на УЕФА са неизбежни?

- Надявам на съответна реакция от управниците на европейската централа. Трябва деликатно да погледнат обстоятелствата. Това беше някаква тайфа - 15 мерзавци. Но в България проблем с расизма няма. В нашия народен тим ненавиждаме расистите. Ще бъде погрешно да ни лишават точки или да ни извадят от някой шампионат. Да санкционират тези провокатори. Това са умствено изостанали хора. Крият си лицата под маски, само че полицията към този момент ги е разпознала.

- Маркъс Рашфорд похвали Ивелин Попов за опита му да успокои трибуните

- Браво на Ивелин за това, което направи! А и трибуните, като цяло, се държаха обикновено. Не се подведоха по провокацията.

- А легендата на българския футбол Христо Стоичков даже се разплака в ефирен ефир...

- Прекрасно го разборам. Христо е гордостта на България. Той е направил ужасно доста за популяризирането на страната ни по света. Не е съумял да се сдържи, като е видял протичащото се.

- Ако се абстрахираме от абсурда, тъй като играхте толкоз едва в евроквалификациите?

- Отборът ни е в сложен миг. В застой. Смяната на треньора не даде нищо на тима. Не демонстрираме на терена качествата си, а и мотивация. Трябва добре да се замислим всички.
Балъков: Поднасям своите извинения на британските футболисти Селекционерът излезе с позиция във "Фейсбук "
- Селекционерът Красимир Балъков, който е някогашен съотборник на Стоичков в звездния тим от 90-те години, упрекна британските почитатели в провокация...

- Техните почитатели не са най-коретните момчета, дано кажем по-меко... Но не съм чул какво са викали. Бях съсредоточен в играта. Въобще, желая да си избия този мач от главата и да го не помни. Лепнахме позорно леке на българския футбол.

- Как ще излезе тимът от рецесията?

- Постоянно го споделям, когато ме питат. Да вземем образец от Русия. Във вашата Премиер лига дълги години се работеше с предел на чужденците в тимовете. И израсна мощно потомство съветски играчи. Същото вършат и в Украйна. Нашите младежи в България нямат тласък. Не попадат в съставите на клубовете си. Ето - в националния тим ме викат мен. Кой съм аз, че да съм незаместим състезател на 34 години?! Просто няма кой, това е. И с това би трябвало да се оправим. Нужно е ограничаване на легионерите в шампионата. Не зная по какъв начин може да се направи, почтено казано. Има закон на Евросъюза, който го стопира... Но евентуално има юридически благоприятни условия... Иначе си оставаме в това състояние.
" Лудогорец " сгази ЦСКА Москва на старта в Лига Европа (ГАЛЕРИЯ) Българският първенец разгроми руснаците с 5:1
- Благодарим за хубавите думи по адрес на Премиер лигата, само че неотдавна нашият ЦСКА се изправи против " Лудогорец " в Лига Европа и отстъпи с 1:5...

- Но там е цялостно със солидни задгранични играчи! И това е надалеч по-опитен състав сега от московския ЦСКА. Разбира се, резултатът бе изненада. И си мисля, че в Москва ще е друго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР