Националът на Италия Иван Зайцев е новото попълнение на руския

...
Националът на Италия Иван Зайцев е новото попълнение на руския
Коментари Харесай

Иван Зайцев: Скачам по-малко от Полетаев, малко съм по-стар, но имам голям опит

Националът на Италия Иван Зайцев е новото попълнение на съветския Кузбас (Кемерово).
31-годишният диагонал ще би трябвало да размени в бронзовия медалист съветския национал Виктор Полетаев, който минава в Зенит (Санкт Петербург).
View this post on Instagram
Сегодня в 15:00 (кем) в Instagram - аккаунтах @kuzbassvolley и провайдера всех домашних матчей " Кузбасса " - Кузбасской Медиа Группы @kuzbass_media_group - прямой эфир с новичком нашего клуба Иваном Зайцевым @zaytsev_official Не пропустите #ВККузбасс #ВремяСильных

A post shared by ВК Кузбасс (@kuzbassvolley) on Jun 1, 2020 at 7:31pm PDT

“Няма да е елементарно да сменя подобен състезател. Той изведе Кузбас до продобиване на шампионата на Русия. Аз доста почитам Полетаев, харесва ми играта му. Какво да кажа? Скачам по-малко от Виктор, малко съм по-старичък, имам повече бели коси на главата, само че имам огромен опит. Ще се старая! Сибир и студената зима мен изобщо не ме плашат, това не е проблем”, съобщи Зайцев.

Той подписа едногодишен контракт с отбора от Кемерово.

“Контрактът е за една година- ще забележим, по какъв начин ще се получи всичко. Първоначално аз съм задължен да покажа на игрището всичко, което мога, а по-късно ще беседваме още веднъж с управлението на клуба. Освен това, имам 3 деца. Най-големият Саша е в първи клас, по тази причина фамилията ми ще остане в Италия. За първи път в живота си аз отпътувам надалеч от фамилията ми. Може би, това даже ще е плюс за мен. Ще забележим. Няма да е елементарно, само че знам, че жена ми ще се справи”, смята Зацев.
View this post on Instagram
Иван Заицев – в «Кузбассе» @zaytsev_official Желаем ярких побед и положително пожаловать! #ВККузбасс #ВремяСильных

A post shared by ВК Кузбасс (@kuzbassvolley) on Jun 1, 2020 at 8:04am PDT
Зайцев ще играе с №9 в Кузбас, с който по-рано се състезаваше Дмитрий Пашицкий.
“За страдание, Пашицкий напусна клуба. Искаше ми се да поиграя дружно с него, само че не се получи. Ще му взема номера”, добави синът на именития Вячеслав Зайцев.

“В началото на моята кариера аз играх с №2 - както моя татко. После имах №8, а когато започнаха да играя като посрещач взех №9 - 8 + 1, като 1 значи начало на нов стадий. Баща ми беше срещу промяната на моята позиция, той искаше да бъда негово копие, само че ръцете ми изобщо не са като на татко ми”, добави Иван Зайцев.
View this post on Instagram
Иван Зайцев приветствует болельщиков " Кузбасса " #ВККузбасс #ВремяСильных #ВсемСердцемЗаКузбасс

A post shared by ВК Кузбасс (@kuzbassvolley) on Jun 2, 2020 at 1:53am PDT
В своята кариера Иван Зайцев е завоювал доста сребърни и бронзови медали с националния тим на Италия, а на клубно равнище е печелил шампионата на Италия с Мачерата и и Перуджа, а също по този начин Купата на CEV с Динамо (Москва). View this post on Instagram
Иван Зайцев @zaytsev_official - на случай, если ещё не подписались #ВККузбасс #ВремяСильных

A post shared by ВК Кузбасс (@kuzbassvolley) on Jun 2, 2020 at 4:52am PDT

“Имам доста награди и достижение, само че “златото” е малко - доста изгубени финали. Надявам се, тази обстановка ще си промени и аз ще се избавя от абонамента за “среброто”. Разбера се, в Кузбас ще се стремя към победа във всеки мач и шампионат, само че да предвидя какво тъкмо ще се случи е комплицирано. Може да направиш мощен тим от имена, само че той да не заиграе мощно и сезонът да се провали. Какво да кажа? Ще се старая на 120% ежедневно. Ще се постарая да радваме почитателите. За мен е значимо да побеждаваме. А за това е значим микроклимата в тима. Аз познавам доста момчета от тима. Александър Маркин, Алексей Обмочаев – са мои остарели съотборници от Динамо. В мачове от Шампионската лига знам Евгений Сивожелез, Игор Кобзар. Разбира се, познавам Алексей Вербов, на който желая да му благодаря, че повярва в мен. Ще се стараем да си помагаме”, съобщи Иван Зайцев онлайн в Инстаграма на Кузбас.
Според думите на универсалния волейболист, той към този момент тренира от 3 седмици, поддържа физическа форма във фитнеса, а от 8 юни възнамерява с отбора на Модена да стартира работа с Модена. В Кемерово Зайцев възнамерява да пристигна в средата на юли или началото на август. View this post on Instagram
Photoshoot backstage with my friend @rollomontanini

A post shared by Ivan Zaytsev (@zaytsev_official) on May 20, 2020 at 8:36am PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР