Националът Александър Везенков получи наградата си за най-полезен баскетболист в

...
Националът Александър Везенков получи наградата си за най-полезен баскетболист в
Коментари Харесай

Везенков получи наградата си за MVP на гръцкия шампионат

Националът Александър Везенков получи премията си за най-полезен баскетболист в гръцкото баскетболно състезание за сезон 2021/2022 на гала, която се организира в Родос преди шампионата за Суперкупата на страната.

Олимпиакос, където играе българинът, ще излезе против отбора на Промитеас във втория полуфинал довечера от 21:00 часа, а преди този момент от 17:00 часа ще се организира дуелът сред Панатинайкос и Колосос Родос.

С представянето си през предишния сезон Везенков оказа помощ на своя тим да завоюва шампионската купа на Гърция, а също така бе отличен и като част от идеалната петица на сезона, както и като най-прогресиращ играч и най-популярен състезател в локалното състезание.

Награди получиха още Костас Слукас, който също бе част от идеалната петица за предходната година и Томак Уолкъп за най-хубав бранител, а генералният управител на клуба Никос Лепениотис одобри отборното отличие за Олимпиакос, който завоюва дубъл през сезон 2021/2022.

" В последните дни работихме доста съществено. Не сме подготвени по метода, по който бихме желали, защото половината тим отсъстващи в подготовката, само че фактът, че основата от предишния сезон е тук, е плюс за нас ", сподели старши треньорът Йоргос Барцокас преди шампионата за Суперкупата на Гърция. " Излизаме за трофея и ще се види на какво равнище сме сега. С почитание към съперника, ние ще опитаме да се представим най-добре ", добави Барцокас.
 Александър Везенков над всички при победа на Олимпиакос над Цървена звезда
Александър Везенков над всички при победа на Олимпиакос над Цървена звезда

Това бе втори мач за българина в подготовката на клубния си тим за новия сезон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР