Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева,

...
Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева,
Коментари Харесай

Спират тока на Белодробната болница във Варна заради неплатени сметки

Натрупан дълг за електрическа сила от над 77 000 лв., огромна част от който е в просрочие от март 2021 година, постанова прекратяване на снабдяването с ток на постройката на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Варна. Това оповестиха от " ЕНЕРГО-ПРО ".

Крайната мярка с прекратяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември 2022 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, които биха довели до оперативни усложнения за доставчика в групата на " ЕНЕРГО-ПРО ". От сдружението припомнят, че обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, следва да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

За сериозната обстановка неведнъж бяха осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването, както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че за жалост не беше стихотворец съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем, допълват от " ЕНЕРГО-ПРО ". Предвид основаната неподходяща обстановка, " ЕНЕРГО-ПРО Продажби " АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности на здравното заведение.

" ЕНЕРГО-ПРО Продажби " се надява, че от страна на управлението на СБАЛПФЗ-ВАРНА ЕООД, с дейната поддръжка на всички общински и държавни институции, ще бъдат изплатени отговорностите за електрическа сила в къс период. Електроснабдителното сдружение показва подготвеност за взаимоотношение, в това число и с разнообразни механизми за разсрочване на насъбрания дълг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР