Натрупал до $500 млн. борчовеЗадлъжнял и като юрист на ТръмпМилионерът

...
Натрупал до $500 млн. борчовеЗадлъжнял и като юрист на ТръмпМилионерът
Коментари Харесай

Руди Джулиани обяви фалит

Натрупал до $500 млн. борчове
Задлъжнял и като правист на Тръмп

Милионерът и някогашен кмет на Ню Йорк Руди Джулиани инициира правосъдна процедура за оповестяване на банкрут, съобщи Ройтерс.

Той подаде молбата си до съда броени дни откакто бе наказан да заплати обезщетение от 148 милиона $ на две служителки на изборната комисия в щата Джорджия поради това, че ги е оклеветил по отношение на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година. Става дума за погрешни обвинявания, че служителките са взели участие във подправянето на изборите, с което била открадната изборната победа на някогашния президент Доналд Тръмп.

Бившият кмет на Ню Йорк натрупа големи задължения и поради работата си като правист на Тръмп. Освен това против него има и наказателни обвинявания в щата Джорджия, отбелязва Ройтерс.

В подадената молба за банкрут Джулиани оповестява, че е натрупал отговорности сред 100 и 500 милиона $ и че активите му са сред един милион и 10 милиона $.

Американското законодателство за несъстоятелността планува благоприятни условия физическите лица и фирмите да заличават или преструктурират отговорностите си. Подадената от Джулиани молба ще постави пауза на всички висящи против него цивилен производства.

Съществува заплаха обаче той да не успее да се измъкне от заплащането на компенсацията на служителките на изборната комисия, защото отговорностите, произлизащи от очерняне, не може да бъдат заличавани, в случай че длъжникът е работил “съзнателно и злонамерено ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР