Натравяне с газ фосфин е причината за смъртта на 9-годишното

...
Натравяне с газ фосфин е причината за смъртта на 9-годишното
Коментари Харесай

Деветгодишният Стефан от Кардам е бил отровен от фосфин

Натравяне с газ фосфин е повода за гибелта на 9-годишното момче от Кардам. Това е заключението на правосъдния доктор и на експертизата, направена от Военномедицинската академия.
Детето е вдишвало този газ. Таблетките на фосфин са попаднали във влажна среда. Според специалистите, единствено по този метод газът се освобождава по-бързо. В дома на фамилията са открити още такива таблетки в полуразградено положение.

Към момента не е ясно дали натравяне с този газ е предизвикало тежките признаци при двете сестрички на Стефан. Те към този момент са изписани и посещават детска градина и учебно заведение, заяви " Новини.бг ".

Според районния прокурор на Генерал Тошево Йорданка Чанева, всички признаци на потърпевшите деца, в това число и на умрялото момче, приказват за отравяне с фосфин. При остри отравяния с този газ гибелта настава най-често в първите 12-24 часа.

Силнодействащата отрова против гризачи не се продава свободно в комерсиалната мрежа. В развой на следствие е по какъв начин фамилията я е придобило.

Близките на момчето не престават да отхвърлят, че отравяне с газ е повода за гибелта му и още веднъж се обръщат към лекарите, които два пъти са посетили детето им.

Деветгодишният Стефан умря на 29 октомври. Първоначалното съмнение за него и за сестрите му бе хранително натравяне. После се разбра, че фамилията непрекъснато мени версиите си за случая и не дава съответна информация какво тъкмо са яли децата.

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров изясни в Народното събрание, че детето е умряло от мощно токсични токсини против гризачи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР