НАТО заяви, че ще изведе част от персонала от Ирак

...
НАТО заяви, че ще изведе част от персонала от Ирак
Коментари Харесай

НАТО изтегля „част от персонала“ от Ирак

НАТО съобщи, че ще изведе " част от личния състав " от Ирак поради увеличената заплаха там, откакто убийството на ирански военачалник в Съединени американски щати провокира закани за възмездие.
Оттеглянето е краткотрайно, само че " сигурността на нашия личен състав е от първостепенно значение ", гласи изказване на чиновник на НАТО.
Американските и съюзническите задгранични войски в Ирак са обезпокоени, че могат да бъдат взети на прицел от Иран или съюзни на Теперан иракски милиции като възмездие за убийството в петък в Багдад на иранския военачалник Касем Солеймани, който командваше интервенциите на Иран в Близкия изток.
НАТО разгласи в събота, че прекратила своята задача за образование в Ирак, в която вземат участие 500 инструктори.
Представителят на НАТО съобщи, че други чиновници на задачата са преместени в други елементи на Ирак и акцентира, че " НАТО поддържа наличие ".
Алиансът възнамерява да възобнови образованието си там, " когато обстановката разрешава ".
Той отхвърли да даде детайлности за това какъв брой личен състав е изместен или къде.
„ Временното пренасяне на част от личния състав “ беше „ на разнообразни места както в Ирак, по този начин и отвън него.
" За да защитим сигурността на нашия личен състав на място, не можем да навлизаме в оперативни елементи ", добави той.
Румънското министерство на защитата съобщи настрана, че неговите 14 военнослужещи, участващи в разполагането на НАТО, " ще бъдат краткотрайно преместени в друга съдружна база ".
Унгарският министър на защитата Тибор Бенко съобщи, че унгарските бойци в Ирак са подготвени за евакуация " в случай че е належащо ", оповестява формалната организация MTI, представена от БГНЕС.
Бенко добави, че в случай че бойците на Унгария не бъдат помолени да се отдръпват, те ще продължат своята задача.
Около 200 маджарски бойци са ситуирани в северния иракски град Ербил, както като част от подготвителната задача на НАТО, по този начин и от по-широката коалиция против джихадистката Ислямска страна.
Мисията на НАТО в Ирак е обособена от надалеч по-голямото задгранично военно разрастване в страната, ръководено от Съединени американски щати, които имат 5200 бойци, ситуирани в иракските бази.
Американският военачалник, който дава отговор за тази мощ, изпрати писмо до иракските управляващи, в което се споделя, че американските войски се готвят да изоставен страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР