НАТО започна най-големите си военни учения от времето на Студената

...
НАТО започна най-големите си военни учения от времето на Студената
Коментари Харесай

НАТО започна най-големите военни учения от Студената война насам

НАТО стартира най-големите си военни учения от времето на Студената война насам. Около 90 хиляди бойци ще се придвижат в Европа през идващите месеци, с цел да показват мощ на фона на възходящата опасност от Русия, оповестява Voice of America. В ученията ще се включат и 50 военни кораба, 80 самолета и над 1000 бойни машини.

" Правим всичко това, с цел да подсигуряваме, че сме подготвени да защитим всеки сантиметър от територията на НАТО ", съобщи генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг.

Швеция също ще взе участие във военните маневри. А, до момента в който НАТО разпростира силите си, Украйна изчерпва боеприпасите си. Причината за това са блокираните пакети с военна помощ както от Съединени американски щати, по този начин и от Европейския съюз.

" В Украйна се приказва, че тя пази НАТО. И това е правилно, в случай че се следва логиката, че страната понижава числеността на съветската войска. Тя е редуцирала и военната опасност, която Москва съставлява за Алианса ", сподели Лиана Фикс от Съвета за външни връзки.

Наскоро НАТО подписа контракт за 220 хиляди артилерийски боеприпаса, с цел да попълни запасите на членовете си, изчерпани вследствие на доставките за Украйна. Доставките обаче ще бъдат изпълнени след едвам 2-3 години, оповестява Voice of America.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР