НАТО възнамерява да използва сила дори в случаи, когато агресията

...
НАТО възнамерява да използва сила дори в случаи, когато агресията
Коментари Харесай

НАТО ще използва сила дори при агресия с невоенни средства

НАТО има намерение да употребява мощ даже в случаи, когато експанзията по отношение на някоя от страните-участнички се прави с невоенни средства. Това съобщи генералният секретар, представен от БГНЕС.
В речта си пред университета в Южна Флорида той сподели, че алиансът в никакъв случай няма да даде на своя евентуален съперник привилегията да разбере тъкмо по кое време ще бъде задействан член 5 от Северноатлантическия контракт. " Ние декларирахме ясно, че ще задействаме член 5, когато сметнем това за належащо. Освен това можем да го задействаме и когато забележим експанзия с потребление на други средства, а не нормалните военни ”, съобщи Столтенберг.
 Столтенберг: В България следим модела на държанието на Русия Столтенберг: В България следим модела на държанието на Русия
„ Русия се пробва да подкопае демократичните институции, да се намесва във вътрешната политика и да ускори разследващата си дей...
В член 5 от контракта за основаване на НАТО е записан правилото на груповата защита, който планува отговор при положение на въоръжено нахлуване против една или няколко страни –членки на НАТО. " Свидетели сме, по какъв начин против съдружници в НАТО бяха подхванати нападателни дейности от други страни, при които бяха употребявани невоенни средства, с цел да бъдат подкопани нашите позиции, да се всее ерес и да бъдем атакувани ", акцентира генералният секретар, без да прецизира в елементи какво засяга.
Според него, НАТО би трябвало да се приспособява точно към това и алиансът ще одобри нужните решения. Столтенберг напомни, че в този момент НАТО има подготвеност да приложи член 5 при хакерски атаки, което е нов сигнал към евентуалния съперник. Той прикани НАТО да противодейства интензивно на дезинформацията и да пази " сериозно значимата инфраструктура ” на алианса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР