НАТО ще ползва военни бази в Гърция за евентуална реакция

...
НАТО ще ползва военни бази в Гърция за евентуална реакция
Коментари Харесай

НАТО ще ползва бази в Гърция за евентуална реакция на напрежението между Русия и Украйна

НАТО ще употребява военни бази в Гърция за възможна реакция при напрежение сред Русия и Украйна. Информацията е от Вашингтон, представена от гръцките медии и БНР.

На базите в Крит и Александруполис се струпва военна техника.

При възможна военна интервенция на Русия в Украйна американските военни сили ще употребяват военната база Суда до остров Крит, както и пристанище Александруполис. Това съобщи в изявление за гръцкия вестник " Катимерини " шеф на Института по интернационална политика Майк Карпендер.
 
Вашингтон финансира с 53 милиона $ модернизацията въз основата на остров Крит. Изградена е база за подводници и фрегати, както и складове за гориво на самолети.

По думите на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис пред американски медии, пристанище Александруполис е " естествена входна точка за войските на Съединени американски щати и НАТО в района на Източна Европа ".

Парламентът в Атина с болшинство ратифицира контракта за военно съдействие със Съединени американски щати за идващите пет години.

В последните два месеца се прави огромна интервенция по прекачване на американска военна техника в Александруполис, оповестява вестник " Ризоспастис ". Хеликоптери и танкове се струпват на пристанището, добавя информацията " Катимерини ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР