НАТО ще обезпечи сигурността за срещата на върха на пакта

...
НАТО ще обезпечи сигурността за срещата на върха на пакта
Коментари Харесай

12 хил. войници на НАТО ще се грижат за сигурността на срещата на върха в Литва

НАТО ще обезпечи сигурността за срещата на върха на пакта в литовската столица Вилнюс на 11 и 12 юли с до 12 000 бойци, съобщи ДПА.

За сигурността по време на срещите на високо ниво ще дават отговор до 12 000 военнослужещи, в това число 3000 литовски бойци, оповестиха на конференция във Вилнюс през днешния ден литовски офицер, отговарящ за сигурността, и боен представител.

В литовската столица се чакат 48 задгранични делегации с към 2400 членове, в това число 40 държавни глави и до 150 други високопоставени политици, които би трябвало да бъдат предпазени, споделиха те.

Испанските военни реалокират система за противовъздушна защита, ситуирана в Латвия, в прилежаща Литва, с цел да оказват помощ за отбраната на срещата на върха на НАТО, заяви испанското посолство във Вилнюс. Литва граничи с Русия и нейния съдружник Беларус.

" Можем да потвърдим, че Испания способства за сигурността на срещата на върха на НАТО във Вилнюс с поделение за противовъздушна защита " Нейсамс " (NASAMS) ", обявиха от посолството пред осведомителната организация БНС.

" Нейсамс " е създадена взаимно от Норвегия и Съединените щати. Тя е предопределена да противодейства на набези от въздуха с безпилотни самолети, ракети или самолети.

Освен това въоръжените сили на Германия разполагат в Литва системи за противовъздушна защита “Пейтриът ” и бойци. Берлин също по този начин ще даде наземни, въздушни и морски качества за застраховане на сигурността на срещата на върха на НАТО, заяви федералното министерство на защитата в края на май.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР