НАТО съобщи, че изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците

...
НАТО съобщи, че изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците
Коментари Харесай

НАТО изпраща допълнителни сили в Косово

НАТО заяви, че изпраща спомагателни сили в Косово след конфликтите в северната част на страната, при които бяха ранени десетки бойци от ръководените от Алианса мироопазващи сили КФОР, съобщи Агенция Франс Прес.

" Разполагането на спомагателни сили на НАТО в Косово е рационална мярка, с цел да се подсигурява, че КФОР разполага с нужния потенциал за поддържане на сигурността в сходство с нашия мандат, даден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи адмирал Стюарт Б. Мънч, шеф на Съвместното командване на съюзническите сили в Неапол, и добави, че " насилието би трябвало да спре ".

Припомняме, че минимум петима души бяха арестувани по време на конфликти сред силите за сигурност и протестиращи сърби в северните общини на Косово. Сред ранените има бойци от унгарския и италианския контигенти.

Водените от НАТО мироопазващи сили в границите на задачата КФОР в началото се пробваха да отделят протестиращите от полицията, само че по-късно започнаха да разпръскват тълпата, употребявайки щитове и палки.

Няколко протестиращи дадоха отговор, като хвърляха камъни, бутилки и коктейли " Молотов " по бойците, само че бързо бяха отблъснати на няколкостотин метра от постройката на община Звечан.

``В резултат на необузданото принуждение бяха ранени няколко членове на водената от НАТО интернационална мироопазваща задача в Косово (КФОР), а досега са задържани петима обвинени, които са употребявали набези и принуждение против тях``, съобщи косовската полиция през вчерашния ден.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР