НАТО разполага американски войници в България като част от плановете

...
НАТО разполага американски войници в България като част от плановете
Коментари Харесай

Американски военни идват в България да подсилят източния фланг на НАТО

НАТО разполага американски бойци в България като част от проектите на Алианса да брани източния фланг. Това оповестява задачата на Съединени американски щати в НАТО в профила си в Туитър.

" Завръщане с гръм и тропот. След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като Screaming Eagles, се завръща в Европа. Близо 2400 бойци ще бъдат ситуирани в Румъния, България, Унгария и Словакия, с цел да пазят източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съдружници и да възпират нашите съперници. #НиеСмеНАТО ", се показва в известието.

Returning with a bang

After 80 years, the 101st Airborne Division, known as Screaming Eagles, returns to Europe. Nearly 2,400 soldiers will be deployed to?￰゚ヌᄡ,?￰゚ヌᆲ,?￰゚ヌᄎ, and?￰゚ヌᄚ, to protect NATO’s eastern flank, reassure our Allies, and deter our adversaries.
— US Mission to NATO (@USNATO)

От известието не излиза наяве каква част от 2400-те военни от американската 101-ва въздушно портативна дивизия ще останат в България. Останалите ще бъдат ситуирани в Румъния, Унгария и Словакия.

Американските бойци ще вземат участие в усилването на източния байрак, където има батальонни бойни групи, особено основани с решение на НАТО и утвърдено през март и май от българското държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР