НАТО разкритикува Русия за нейната опасна и безотговорна ядрена риторика

...
НАТО разкритикува Русия за нейната опасна и безотговорна ядрена риторика
Коментари Харесай

НАТО обяви за опасно и безотговорно разполагането на руско ядрено оръжие в Беларус

НАТО разкритикува Русия за нейната " рискова и безотговорна " нуклеарна реторика ден откакто съветският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, оповестява Българска телеграфна агенция.

 Русия разполага нуклеарно оръжие в Беларус, разгласи Путин Русия разполага нуклеарно оръжие в Беларус, разгласи Путин

" НАТО сме бдителни и следим от близко обстановката. Към момента не сме видели никакви промени в съветската позиция по отношение на нуклеарните оръжия, които да ни накарат да променим нашата ", съобщи представител на НАТО, представен от " Ройтерс ".

Той споделя още, че съдружниците на НАТО съблюдават прецизно интернационалните си задължения за надзор на оръжията, които, по думите му, Русия неведнъж нарушавала. Като образец се дава замразеното присъединяване в контракта " Нов СТАРТ ", съгласно който Русия се е заела да понижи разполагаемите нуклеарни бойни глави.

По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин съобщи, че западните сили се пробват да основават световни алианси, като упрекна Съединени американски щати и НАТО, че са почнали да построяват нова коалиция, която наподобява на съюза сред Германия, Италия и Япония от Втората международна война.

 Русия и Китай си сътрудничат във военната сфера, само че не основават съюз, разгласи Путин Русия и Китай си сътрудничат във военната сфера, само че не основават съюз, разгласи Путин
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР