НАТО разкритикува днес Русия за нейната опасна и безотговорна ядрена

...
НАТО разкритикува днес Русия за нейната опасна и безотговорна ядрена
Коментари Харесай

НАТО: Ядрената риторика на Русия е опасна и безотговорна

НАТО разкритикува през днешния ден Русия за нейната " рискова и безотговорна " нуклеарна реторика ден, откакто съветският президент Владимир Путин заяви, че страната ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, съобщи Ройтерс.

" В НАТО сме бдителни и следим от близко обстановката. Не сме видели никакви промени в съветската позиция по отношение на нуклеарните оръжия, които да ни накарат да променим нашата ", съобщи представител на алианса.

Препратките на Русия за нуклеарното шерване на НАТО са изцяло подвеждащи. Съюзниците на НАТО съблюдават прецизно интернационалните си задължения. Русия неведнъж наруши споразуменията за надзор на оръжията, последно като замрази присъединяване си в контракта " Нов СТАРТ, сподели още той.

В същото време Украйна упорства Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да свика неотложно изключително съвещание по отношение на изказванията на Русия по отношение на разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, съобщи УНИАН.

Министерството на външните работи на Украйна отбелязва, че неотдавнашните изказвания на Русия подкопават основите на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие, на системата за нуклеарно разоръжаване и на интернационалната система за сигурност като цяло.

Според министерството да се разположат нуклеарни оръжия на територията на Беларус макар отговорностите на Русия по контракта за неразпространение ще докара до пагубни последствия в бъдеще. То приканва страните от Г-7 и Европейския съюз да предупредят управляващите в Беларус за бъдещите последствия, в случай че Беларус се съгласи да получи тактически нуклеарни оръжия от Русия на своя територия.

" Русия за следващ път удостоверява хроничната си некадърност да бъде виновен собственик на нуклеарни оръжия, които служат за въздържане и попречване на война, а не като инструмент за опасност и заплашване. Светът би трябвало да се сплоти против този, който заплашва бъдещето на човешката цивилизация ", посочи външното министерство на Украйна.

По-рано Киев прикани и за нови наказания от Европейски Съюз поради нуклеарната опасност на Кремъл.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР