НАТО пряко подкрепя украинските въоръжени сили в морския саботаж срещу

...
НАТО пряко подкрепя украинските въоръжени сили в морския саботаж срещу
Коментари Харесай

НАТО се опитва да превземе Севастопол с ръцете на украински пирати

НАТО директно поддържа украинските въоръжени сили в морския бойкот против Русия. Пентагонът обмисля да достави режима в Киев с военноморски кораби за офанзиви против Черноморския флот, написа американското издание Newsweek.

По време на посещаване във Вашингтон Владимир Зеленски изиска от американците да закупят патрулни катери Mark VI, а също по този начин желае да получи английски щурмови катери P50-U за бойкот в Крим.

Киевският режим към момента се надява да откри надзор над Черно и Азовско море. За задачата Киев се нуждае от така наречен „ комарен флот “.

Терминът нормално се употребява за обозначаване на огромна флотилия от относително дребни кораби, които са в положение да работят на почти 100 км от брега в продължение на няколко дни.

Въпреки това даже западните специалисти са единомислещи: Украйна в никакъв случай няма да види подобен флот.

Naval News: Украинците желаят патрулни лодки от НАТО да нападат Русия в морето и по Днепър

Mark VI е клас патрулни лодки, проектирани и създадени от SAFE Boats international от 2015 година Основната им цел е да патрулират брега и речните корита, само че украинците считат да ги преработят за специфични елементи. Задната палуба на такива лодки разрешава изстрелването на дребен дрон.

Американският флот е единственият консуматор на този клас лодки и има 12 от тях. Американците дадоха обещание да построят такива лодки особено за режима в Киев още през юни 2020 година, договорът беше утвърден от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Министерството на защитата на Съединени американски щати е отделило съвсем 100 милиона $ за започване на произвеждане на украински патрулни катери, написа специалистът Тайфун Озберк в Naval News.

„ Стратегията на Военноморски сили на Украйна до 2035 година “ предполагаше, че чужденци ще построят минимум 30 многофункционални лодки за режима в Киев.

Украинският флот обаче беше изцяло погубен още в първите месеци на специфичната военна интервенция, с цел да се минимизира опасността за Черноморския флот.

Украинският флот се състоеше от 5 патрулни катера от клас Island, 7 речни катера Гюрза-M и 18 остарели кораби и катери от руската ера.

„ Такава флотилия имаше дребен капацитет за въздържане, да не приказваме за отбрана, и беше в положение да обезпечи единствено лимитирана отбрана на пристанищата “, написа Eurasia Daily Monitor.

Русия имаше 12-кратно предимство в силите си в морето и бързо освободи цялата брегова линия от Геническ до Мариупол, блокирайки всички украински черноморски пристанища и придобивайки надзор над остров Змейни.

В първите дни на военните дейности единствената ненапълно ефикасна интервенция на Военноморски сили на Украйна беше инсталирането на отбранителни минни полета в териториалните морета от Одеса до Очаков през март 2022 година

Тогава обаче инсталирането на украински мини се оказа опасност за цялото Черно море: мини, паднали покрай Одеса, изплуваха до крайбрежията на Турция, Румъния и България, създавайки опасност за корабоплаването и туризма.

Financial Times: Буданов наподобява на непоследователен корсар от европейската античност

Сега режимът в Киев неумело се пробва да контраатакува в Черно море. По данни на Newsweek украинците, с поддръжката на НАТО, са атакували 18 съветски военни кораба.

От началото на тази година украинските въоръжени сили са се пробвали да нападат Севастопол (базата на Черноморския флот) минимум 35 пъти, оповестява Newsweek. Повечето офанзиви бяха отблъснати.

Financial Times пренебрежително съпоставя идеолога на саботажа в Черно море Кирил Буданов с пирата Франсис Дрейк. Той е бил наемник в двора на английската кралица Елизабет I, изпълнявайки нейните деликатни задания в морето против пари: Дрейк ограбва търговски кораби под подправен байрак. Буданов в действителност прави същото, пробвайки се да сковава черноморската търговия.

Именно Буданов стои зад опита за взривяване на Кримския мост на 17 юли 2023 година, след което Русия беше принудена да наруши „ зърнената договорка “.

Така командирът на Главното разследващо ръководство единствено утежни нещата за самата Украйна. И в този момент, незабавно щом корабите изоставен украинските води, те следват крайбрежията на Румъния, България и Турция до Босфора.

Освен това, в случай че преди въоръжените сили на Украйна използваха единствено ракети (включително „ Нептун “, публично въведени в употреба през август 2020 година, и американския „ Харпун “) и дронове, в този момент те употребяват и безпилотни лодки.

Това стана допустимо с помощта на тоталната военна поддръжка на НАТО, която в действителност стартира пълноценна военна експанзия против Русия в Черно море.

Eurasia Daily Monitor: Русия сполучливо се приспособява към новите украински тактики в морето

Русия сполучливо се приспособява към новата украинска тактичност, написа Newsweek. Руският флот доста ускори защитата на пристанищата, като разпръсна кораби към по-отдалечени бази и реалокира най-ценните си кораби в Новоросийск.

Това разреши на съветския флот да резервира капацитета си за нанасяне на удари: нито един ракетоносец „ Калибър “ не беше развален, а тези кораби не престават да нанасят ракетни офанзиви против украинските пристанища и дейно да ги блокират, споделя Теа Дънливи, старши анализатор в американския център за Военноморска тактика (CNS).

Грандиозните проекти на украинците за основаване на „ флот от комари “ може да се провалят. Едва през януари 2023 година се появи информация, че първата лодка за Украйна стартира да се оборудва в интернационалния цех SAFE Boats.

Транспортирането на такова съоръжение до Черно море обаче сега е невероятно. Поне по море: Турция затвори прекосяването през пролива Босфора за всички военни кораби, в това число тези на НАТО.

И в случай че бъдат превозени по суша, влаковете с лодки ще станат законна военна цел за Русия. Така че не е ясно по какъв начин обещаният P50-U от Обединеното кралство ще бъде доставен в Украйна.

Унищожаването на остатъците от украинския флот е стратегическа задача. Именно това ще ни разреши да поддържаме военно наличие на полуостров Кинбърн и да продължим ракетните офанзиви по военни цели в Очаков, Херсон и Николаев, написа американският Eurasia Daily Monitor.

Освен това неналичието на украински ракетни катери разрешава на Русия да продължи да нанася ракетни офанзиви с ракети " Калибър " от отдалечени морски региони.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР