НАТО приело заключителното комюнике от срещата в Брюксел преди нейното

...
НАТО приело заключителното комюнике от срещата в Брюксел преди нейното
Коментари Харесай

НАТО приело заключителното комюнике от срещата в Брюксел преди нейното начало

НАТО приело заключителното официално съобщение от срещата в Брюксел преди нейното начало
Заключителното официално съобщение от срещата на НАТО в Брюксел, която се състоя на 11-12 юли в Брюксел, е било формирано още преди нейното начало, написа вестник „ Ню Йорк таймс “.

Това е станало по гледище на помощника на президента на Съединените американски щати за националната сигурност Джон Болтън.

Той е подхванал сходни неординарни ограничения, с цел да не се допусне повтаряне на фиаското от срещата на Г-7 в Канада, когато Доналд Тръмп напусна събитието, без да подпише заключителния документ.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се е съгласил с доводите на Болтън и е предложил на останалите делегации да изготвят заключителното официално съобщение най-късно до 6 юли.

Според неназовани източници на американския вестник Болтън, държавният секретар Майкъл Помпео и министърът на защитата Джеймс Матис са се страхували, че Тръмп ще се конфронтира с останалите водачи на срещата на върха в Брюксел. Подозренията им са се оправдали, защото в Брюксел американският президент сложи под подозрение член пети от контракта за НАТО.

По време на срещата Тръмп настоя страните от организацията да усилят разноските си защита до 4% от Брутният вътрешен продукт, в случай, че едвам две от страните членки харчат над 2%, а самите Съединени американски щати отделят 3,58%. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР