НАТО предупреждава, че прекомерната бюрократична тежест възпрепятства движението на войски

...
НАТО предупреждава, че прекомерната бюрократична тежест възпрепятства движението на войски
Коментари Харесай

НАТО мисли за военен Шенген

НАТО предизвестява, че несъразмерната бюрократична тежест попречва придвижването на войски в Европа, проблем, който може да докара до съществени забавяния, в случай че избухне спор с Русия, написа " Ройтерс ".

" Това, което не вършим в спокойно време, няма да бъде готово при положение на рецесия или война ", сподели пред организацията Александър Солфранк, началник на Съвместното командване за поддръжка и поддръжка на НАТО (JSEC).

Създаден през 2018 година, JSEC започва да работи в Германия през 2021 г. Неговите задания са да координира бързото напредване на войските през континента.

" Алиансът би трябвало бързо да трансферира войски от своите бази до мечтаната точка на източния фланг ", означи Солфранк, добавяйки, че това изисква подготовка.

Според него се нуждаем от един тип " боен Шенген " - зона за свободно прекосяване на военна техника.

" Трябва да сме една крачка напред. Трябва да подготвим театъра на военните дейности доста преди член 5 [от Хартата за групова защита на НАТО] да бъде прибавен ", сподели генералът.

" Имаме прекалено много правила, само че единственото нещо, което не ни доближава, е времето ", предизвести адмирал Роб Бауер, началник на Военния комитет на НАТО.

" Войната на Русия против Украйна се оказа война на безсилие, а войната на безсилие е борба на логистиката ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР