НАТО предупреди членовете си, че прекалено голямата бюрокрация пречи на

...
НАТО предупреди членовете си, че прекалено голямата бюрокрация пречи на
Коментари Харесай

НАТО: Бюрокрацията пречи на придвижването на войски в Европа

НАТО предизвести членовете си, че прекомерно огромната администрация пречи на напредването на войски в Европа, проблем, който би могъл да докара до огромни забавяния при положение на експлоадиране на спор с Русия, съобщи Ройтерс.

" Времето ни изтича. Това, което не успеем да свършим в спокойно време, няма да бъдем подготвени да създадем при положение на рецесия или война ", съобщи началникът на логистичното командване на НАТО JSEC генерал-лейтенант Александър Золфранк в изявление пред Ройтерс.

Съвместното командване на НАТО за поддръжка и обезпечаване (JSEC/СКПО) в южния немски град Улм стартира да действа през 2021 година Неговата задача е да координира бързото напредване на войски и танкове през континента, както и логистичната подготовка, като да вземем за пример депозиране на муниции на източния фланг на алианса, осведоми Българска телеграфна агенция.

В резултат на нахлуването на Москва в Украйна през 2014 година основаването на СКПО отразява оценката, че НАТО, след десетилетия разведряване след Студената война, още веднъж се нуждае да бъде подготвена за война в Европа, която може да избухне когато и да е, показва Ройтерс.

Въпреки това задачата за бързо разрастване на сили с бройка на дивизия с към 20 000 военнослужещи, както и снабдяването им с муниции, гориво, аварийни елементи и хранителни запаси, стана по-сложна след Студената война.

Докато в предишното войските на НАТО и Варшавския контракт стояха едни против други главно в Германия, от този момент алиансът се е разширил с към 1000 км на изток, което усили неведнъж дължината на източния фланг на пакта до общо към 4000 километра.

" Пространството, фактът, че не всички сили са изнесени на предната линия, всичко това значи, че алиансът би трябвало да бъде бърз в преместването на войските от техните бази на вярното място на източния фланг ", означи Золфранк и добави, че за това е нужна подготовка.

" В разгара на войната в Украйна Русия изстрелваше 50 000 артилерийски снаряда дневно. Тези снаряди би трябвало да доближат до гаубиците ", сподели той. " Затова би трябвало да се основат хранилища – за муниции, гориво, аварийни елементи и хранителни запаси. "

Към момента силите на НАТО би трябвало да се ориентират по отношение на разнообразни национални разпореждания, като се стартира от предварителното известяван, което се изисква преди муниции да могат да бъдат превозени, до допустимите размери на военните конвои и профилактиката на болесттите.

" Имаме остатък от разпореждания, само че единственото нещо, с което не разполагаме, е времето ", предизвестява адмирал Роб Бауер, началник на Военния комитет на НАТО. " Войната на Русия против Украйна се оказа война на безсилие - а войната на безсилие е борба на логистика. "

Золфранк съобщи, че би желал да види " боен Шенген ", зона за свободно прекосяване на войски, сходна на политическия Шенген, която разрешава свободно придвижване в по-голямата част от Европейски Съюз.

НАТО не би трябвало да дава на Кремъл мотив да си прави неправилни сметки, създавайки усещането, че Москва може да има късмет да завоюва, тъй като алиансът не е квалифициран, предизвести той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР