НАТО подготвя голямо военноморско учение в Балтийско море. В него

...
НАТО подготвя голямо военноморско учение в Балтийско море. В него
Коментари Харесай

НАТО готви голямо военноморско учение в Балтийско море

НАТО приготвя огромно военноморско обучение в Балтийско море. В него ще вземат участие 30 кораба и над 3000 бойци, които за първи път ще упражняват по какъв начин да отговорят на възможна съветска офанзива. Това изясни началникът на немските Военноморски сили Ян Кристиан Каак, представен от организация УНИАН. 

" Изпращаме изпраща явен сигнал на Русия, че сме бдителни и не просто следим. Силното въздържане би трябвало да включва способността за нахлуване “, акцентира немският върховен боен.

В двуседмичните учения " Северно крайбрежие ", които ще стартират на 9 септември, ще вземат участие войски от всички страни от НАТО, ситуирани на Балтийско море, от Швеция, която скоро се чака да стане член, и от небалтийски съдружници - Съединени американски щати, Канада, Холандия, Белгия и Франция. Те ще отработват десантни интервенции и удари от морето на сушата.

Месец по-рано Русия организира военни учения в Балтийско море. Те се назоваха " Океански щит - 2023 " и в тях участваха 30 военни кораба, 20 спомагателни плавателни съда и към 6 000 военни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР