НАТО планира да създаде три големи военни бази на територията

...
НАТО планира да създаде три големи военни бази на територията
Коментари Харесай

Орбан: НАТО планира да създаде три големи бази за доставка на оръжие на Киев и те ще станат военни мишени

НАТО възнамерява да сътвори три огромни военни бази на територията на своите страни членки, от които да доставя оръжие на Украйна. Това заяви унгарският министър председател Виктор Орбан в утринната стратегия на радио  " Кошут ".

Той означи, че Северноатлантическият алианс " желае да помогне на Украйна, като сътвори по този начин наречената украинска задача на НАТО ". „ Това значи, че НАТО ще координира прехвърлянето на оръжия в Украйна. Те ще основат три огромни бази, откъдето ще трансферират оръжия в Украйна “, сподели унгарският министър председател.

Орбан изрази паника, че в случай че тези бази бъдат открити в страни, граничещи с Украйна, по-специално Полша, Румъния и Словакия, „ те ще станат военни цели “. Премиерът акцентира, че Унгария, която също е наоколо, е загрижена за своята сигурност и няма да взе участие в тези дейности.

Унгария няма да взе участие в задачата на НАТО в Украйна, само че няма да пречи на основаването ѝ от други страни от алианса, съобщи в предаването Орбан. Той напомни, че по време на договарянията в Будапеща на 12 юни Унгария е получила гаранции от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че присъединяване на членове на алианса във военни интервенции отвън нейната територия, в това число в Украйна, се прави единствено на доброволна основа. „ Ние, както и преди, не доставяме оръжие на Украйна, в случай че има дейности отвън територията на НАТО, няма да участваме в тях “, сподели унгарският министър председател. 

В същото време той означи, че управлението на НАТО не желае „ Унгария да сътвори казус “ и други страни да последват образеца ѝ. Затова договарянията в Будапеща бяха сложни, добави Орбан. " В последна сметка постигнахме съглашение и получихме всичко, което искахме, само че в подмяна се съгласих да не пречим на тези, които желаят да основат украинска задача на НАТО и да създадем това на идната среща на върха, която ще се състои (през юли) във Вашингтон. Ние обаче ще стоим настрани от това “, сподели министър председателят.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР