НАТО отхвърли призивите на Киев за военна помощ, съобщи германският

...
НАТО отхвърли призивите на Киев за военна помощ, съобщи германският
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма да се намесва във военни операции на земята или във въздуха в Украйна

НАТО отхвърли апелите на Киев за военна помощ, заяви немският ефирен канал N-TV. На срещата на върха на външните министри в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде да се разбере: НАТО няма да се меси във военни интервенции нито на земята, нито във въздуха. Той също по този начин изключи основаването и контрола на зона, неразрешена за полети над Украйна от алианса.

НАТО отхвърли апелите на Киев за помощ, заяви немският ефирен канал N-TV. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отговори на настояването на украинското държавно управление за основаване на неразрешена за полети зона над Украйна и контрола върху нейното съблюдаване с явен отвод.

НАТО няма да се намесва във военните дейности нито на сушата, нито във въздуха, сподели Столтенберг в Брюксел. В същото време той направи мрачна прогноза за идващите дни. Генералният секретар на алианса сподели, че чака доста утежняване на обстановката в тази източноевропейска страна.

„ Идните дни евентуално ще бъдат още по-лоши, с повече смъртни случаи, повече премеждия и повече опустошения “, сподели Столтенберг след среща на външните министри в Брюксел.

Германският канцлер Олаф Шолц също съобщи, че е изключено всевъзможен тип присъединяване на Бундесвера във военните дейности в Украйна. „ Ние не сме част от военния спор, който се организира там, и няма да бъдем такава “, акцентира Шолц този следобяд по време на посещаване в щаба на командването на Бундесвера в Швиловц. „ Ние сме доста безапелационни и ясни, - НАТО и неговите държави-членки не вземат участие във войната.

Шолц също по този начин акцентира, че немското държавно управление ще направи всичко, с цел да реализира помирение в Украйна. За това ще бъдат употребявани всички дипломатически благоприятни условия.

Ръководителят на ХДС Фридрих Мерц съобщи през днешния ден, че има вяра във опцията за интервенция на НАТО при положение на целенасочена офанзива против блокове на нуклеарни реактори. „ Възможно е да има обстановка, в която НАТО също ще би трябвало да реши да спре Путин “, сподели Мерц в изявление за NDR Info. Той обаче акцентира още, че до такава степен към момента не се е стигнало.

От опасения за непреднамерени произшествия сред НАТО и съветските сили Пентагонът сътвори нова гореща линия с Русия. Според организацията задачата на тази стъпка е да се предотвратят фейкови и неправилни оценки на обстановката, военни конфликти и развиване на спора, отбелязва немският ефирен канал N-TV.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР