НАТО осъди нощната атака на Иран срещу Израел, и призова

...
НАТО осъди нощната атака на Иран срещу Израел, и призова
Коментари Харесай

НАТО осъди атаката на Иран, Русия призова страните към сдържаност

НАТО осъди нощната офанзива на Иран против Израел, и прикани всички страни към въздържаност, опасявайки се от " ескалация " и цивилен вълнения в района.

„ Ние осъждаме ескалацията на Иран за една нощ, призоваваме за въздържаност и следим от близко развиването на протичащото се в района. От жизненоважно значение е спорът в Близкия изток да не излезе отвън надзор “, сподели представителят на блока Фарах Даклала.

„ Това, от което се нуждаем в този момент, са невъзмутими глави, с цел да оправим “, съобщи английският министър председател Риши Сунак.

Той разгласи, че Обединеното кралство ще работи със своите съдружници за деескалация на обстановката. Той удостовери, че самолетите на Обединеното кралство са свалили редица ирански атакуващи дронове. Обединеното кралство взе участие в „ интернационалните координирани старания “ за прихващане на ракетите и безпилотните самолети, изстреляни от Иран, споделя той. „ Кралските въздушни сили изпратиха спомагателни самолети в района “, прибавя той.

В същото време Русия прикани всички страни да " проявят въздържаност ", откакто Иран предприе невиждана офанзива с ракети и дронове против Израел.

" Разчитаме на районните страни да решат съществуващите проблеми с политически и дипломатически средства ", се споделя в изказване на външното министерство. Москва изрази " изключителна угриженост от последната рискова ескалация в района ". Министерството неведнъж е предупреждавало, че " неналичието на разрешаване на многочислени рецесии в Близкия изток, най-вече в зоната на палестинско-израелския спор " ще " докара до повишаване на неустойчивостта ".
Руският външен министър Сергей Лавров организира телефонни диалози в събота с иранския си сътрудник Хосейн Амир-Абдолахян. Руското външно министерство сподели, че Лавров повтори " решителното наказание " на израелския удар в Сирия този месец, при който бяха убити ирански генерали. Преди това Русия осъди държанието на Израел в неговата шестмесечна война в Газа. Москва обичайно се пробва да поддържа връзки с всички огромни сили в Близкия изток.

Но спорът в Газа унищожи връзките й с Израел и Москва към този момент укрепва военните и политически връзки с Иран./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР