НАТО определи военния си бюджет за наближаващата 2023 г. в

...
НАТО определи военния си бюджет за наближаващата 2023 г. в
Коментари Харесай

НАТО прие бюджет за над 2 млрд. евро за 2023 г.

НАТО дефинира военния си бюджет за наближаващата 2023 година в размер на близо 2 милиарда евро, което е с 25% повече от тазгодишния, заяви пресслужбата на алианса.

„ Съюзниците договориха гражданските и военните бюджети на НАТО за 2023 година на днешното съвещание на Северноатлантическия съвет. Гражданският бюджет е избран на 370,8 млн. евро, а военният - на 1,96 милиарда евро, което съставлява нарастване с 27,8 % и 25,8 % по отношение на 2022 година “, се споделя в изказването.

В него се изяснява, че „ гражданският бюджет обезпечава средства за разноски за личен състав, оперативни и програмни разноски за щаба на НАТО и неговите интернационалните щабове “. " Военният бюджет покрива оперативните разноски на щаба на командната конструкция на НАТО, задачите и интервенциите по целия свят. Третият главен детайл от общото финансиране на НАТО е Програмата на НАТО за вложения в сигурността (NSIP), която обгръща огромни вложения в строителството и системите за командване и надзор. Таванът на NSIP за 2023 година е 1 милиарда евро, което е с 26,6% повече спрямо 2022 година ", се показва още в документа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР