НАТО одобри тренировъчна мисия в Ирак. Контингентът на НАТО се

...
НАТО одобри тренировъчна мисия в Ирак. Контингентът на НАТО се
Коментари Харесай

НАТО одобри тренировъчна мисия в Ирак

НАТО утвърди подготвителна задача в Ирак. Контингентът на НАТО се пренасочва от бойни интервенции към образование на локалните военни елементи. Това разгласи генералният секретар на алианса Йенс Солтенберг по време на двудневната среща на министрите на защитата от Алианса.

Столтенберг: Македония в НАТО незабавно с новото име

Мъжът, който съди НАТО, поради избити брачна половинка и деца

Решението е отговор на молба към НАТО от военният министър на Съединени американски щати ген. Матис.

Акцентите в срещата бяха и Командния център на НАТО, напъните за обезпечаване на непоклатимост отвън границите, както и заслужено систематизиране на разноските.

Адаптирана командна конструкция ще сложи по-голям акцент върху морската сигурност, логистиката и военната подвижност и кибернетичната защита.

Министрите се съгласиха да основат ново командване на взаимните сили за Атлантическия океан, което да помогне за опазването на морските линии на връзка сред Северна Америка и Европа, както и ново командване за логистика, подсилване и военна подвижност.

През юни министрите ще се координират нужните периоди, местонахождения и повишение на равнището на личния състав.



Споделянето на тежестта също беше основна тематика на полемиката. До 2024 година 15 съдружници се чака да похарчат 2% от своя Брутният вътрешен продукт или повече за защитата. "Ние се движим в вярната посока и аз чакам с неспокойствие още по-голям прогрес през идващите години ", съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг

Към срещата се причисли и висшият представител на Европейски Съюз Федерика Могерини и представители на Финландия и Швеция за разискване на съдействието сред НАТО и Европейски Съюз.

"Ние сме поели ангажимент да засилим съдействието си по отношение на военната подвижност, кибернетичната защита и битката с терористичните закани ", акцентира основният секретар на НАТО.

За любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР