НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море,

...
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море,
Коментари Харесай

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

НАТО не има намерение да остане още дълго отвън Черно море, сподели при визитата си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт.

Блънт уточни, че няма по какъв начин да показа какви са оперативните проекти на Алианса, само че увери, че НАТО не възнамерява да остане задълго отвън Черно море.

Той изрази удовлетворение от опциите и качествата на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт добави още, че проверка на проектите на НАТО се прави ежедневно, съгласно ситуацията.

" Разполагаме с подводници, кораби и самолети и всекидневно приспособяваме тяхната стратегия и скица на маневриране “, уточни Блънт, представен от Българска телеграфна агенция.

Командирът на българския боен флот контраадмирал Кирил Михайлов сподели, че двамата ще посетят Военноморския координационен детайл в базата във Варна.

Ще бъде конкретизирано по какъв метод да се обезпечи по-добра съгласуваност сред всички страни членки на НАТО в Черно море.

Солидарността в тези сложни времена е значима и желая да уверя, че НАТО остава привързан с Черно море и района, добави вицеадмирал Блънт.

Той сподели, че координацията в акваторията е доста значима и българските Военноморски сили, които са доста способни, играят огромна роля за нейното реализиране.

Михайлов заяви, че до този миг Военноморските сили са реагирали на 18 сигнала за плаващи миноподобни обекти в българските води на Черно море, само че за благополучие в нито един от тях не е имало действителна заплаха.

Военноморски сили осъществя непрекъсната интервенция за надзор на морските пространства взаимно с Румъния и Турция, с цел да бъде обезпечена сигурността на корабоплаването, добави Михайлов.

По думите му се правят и полети на морската патрулна авиация.

Непрекъснато се обменя информация какви миноподобни обекти са открити и се реагира на всеки сигнал, уточни Михайлов.

Той посочи, че през вчерашния ден е получен сигнал за подобен в румънски води.

Командирът на Военноморски сили добави, че продължава подготовката за узаконяване на двата минни ловеца, купени за флота от Нидерландия. Предстоят още действия, с цел да влязат " Струма “ и " Места “ в бойния строй, само че нещата се движат регулярно, сподели Михайлов.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР