НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ

...
НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ
Коментари Харесай

Адм. Роб Бауер: Не притискаме нито една държава да дава военна помощ за Украйна

НАТО не притиска нито една страна да дава военна помощ за Украйна. Това отговори на въпрос на bTV ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер на полигона " Ново село ".

Той уточни, че това е суверенно решение на всяка страна и се взима от държавното управление.

" Украйна е пределно ясна с това, което желае, добави той. Помощта, която желае не е единствено военна. Много значима е комплексната помощ, която се обезпечава от всички съдружници, както и страни отвън Алианса ", добави Бауер.

По тематиката за военната помощ след въпрос на bTV дали е в течение на новия план на решение, импортиран през вчерашния ден в Народно събрание от Политическа партия, началникът на защитата на България адмирал Емил Ефтимов разяснява, че в случай че се вземе политическо решение за оказване на подобен вид помощ, то ще бъде изпълнено по този начин, че да не се нарушава боеспособността на българската войска.

По думите му, тя би трябвало да бъде в такова положение, че България да не се окаже в състояние да желае помощ.

Днес военнослужещи от 42-ри механизиран батальон - Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада и военнослужещи от Втори кавалерийски полк на американската войска демонстрираха качества по заличаване на противостоящите сили и възобновяване целостта на защитата.

Денят за демонстриране на качества се състоя в границите на провежданата взаимна подготовка по увеличаване на бдителността и отбранителния капацитет на югоизточния фланг на НАТО. Проявата включи динамичен и неподвижен показ на въоръжение и техника, употребявани от военнослужещите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР