НАТО не е и няма да бъде част от конфликта

...
НАТО не е и няма да бъде част от конфликта
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: НАТО не е и няма да бъде част от конфликта в Украйна

НАТО не е и няма да бъде част от спора в Украйна, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на конференция след края на двудневното съвещание на външните министри от алианса в Брюксел.

" Нямаме проекти да изпращаме войски в Украйна, няма молба за това. Оказването на помощ на Украйна не ни прави част от спора ", добави той.

При изключителни ограничения за сигурност през океана за малко дойде най-ценният документ

Столтенберг заяви, че съдружниците поддържат предлагането отсега нататък военната помощ за Киев да бъде съгласувана от пакта и по този начин да се реализира предсказуемост. По неговите думи работата по този въпрос ще продължи в идващите седмици, написа Българска телеграфна агенция.

" Обстановката на бойното поле остава сериозна. Украйна има потребност от повече средства за противовъздушна защита, муниции и поддръжка. Виждаме, че Русия оказва напън по фронта и активизира повече войски, подготвена е да пожертва хора и техника за незначителни цели. Има две благоприятни условия - съдружниците да обезпечат повече помощ и Украйна да си върне повече от завзетите земи; другата опция е да не можем да създадем това и Русия да продължи напред, заплахата да се увеличи ", уточни Йенс Столтенберг .

Организацията се бори да обезпечи дълготраен мир въз основа на общи полезности

" Единственият метод да се реализира дълготраен и обективен мир е в силата на украинските въоръжени сили, единствено по този начин Владимир Путин може да бъде уверен, че няма да завоюва на бойното поле и би трябвало да договаря за задоволително решение, при което Украйна резервира своята самостоятелност. Вярвам мощно, че това е допустимо ", сподели Столтенберг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР