НАТО навлезе в по-тясно партньорство с Украйна като днес й

...
НАТО навлезе в по-тясно партньорство с Украйна като днес й
Коментари Харесай

НАТО навлиза в по-тясно партньорство с Украйна

НАТО навлезе в по-тясно партньорство с Украйна като през днешния ден й даде статут на сътрудник с разширени благоприятни условия, се споделя в изказване на говорителката на алианса Оана Лунджеску, представено от ТАСС. В изказването се акцентира, че този статут "не значи никакви решения по въпроса за участие в НАТО ".

"Това решение признава забележителния принос на Украйна в задачите на НАТО (в Афганистан и Косово) и показва поредното придържане на НАТО към партньорство (с Украйна), без значение от пандемията от ковид ", съобщи Лунджеску.

Този статут дава на Украйна "по-широк достъп до програмата на алианса за повишение на военната съгласуемост на силите, до ученията на НАТО, а също по този начин уголемява опциите за продан на информация ", добави тя.

НАТО: Онези, които се пробват да ни разделят, няма да съумеят

"Участието в тази стратегия съставлява в допълнение подсилване на нашата сигурност, тъй като в този момент нашите въоръжени сили могат да вземат присъединяване в спомагателни учения взаимно с войските на алианса, а затова те ще заимстват най-хубавите практики, ще станат взаимно съвместими ", съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба по телевизия "Украйна 24 ".

Той означи, че това ще даде на Украйна спомагателни благоприятни условия за продан на разследващи данни, и че в този момент страната ще бъде "по-добре осведомена за рисковете за своята сигурност ".

Украйна става шестата страна получила статут на сътрудник на НАТО с разширени благоприятни условия след Грузия, Йордания, Австралия, Финландия и Швеция, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР