НАТО можеше да направи повече за въоръжаването на Украйна, за

...
НАТО можеше да направи повече за въоръжаването на Украйна, за
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО можеше да направи повече за въоръжаването на Украйна

НАТО можеше да направи повече за въоръжаването на Украйна, с цел да се опита тя да предотврати нахлуването на Русия през 2022 година, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за седмичното издание на Франкфуртер алгемайне цайтунг, представено от БНР.

Генералният секретар на НАТО съобщи, че " в този момент предоставяме военно съоръжение за война - а тогава можехме да осигурим военно съоръжение, с цел да предотвратим войната ".

Йенс Столтенберг уточни нежеланието на Северноатлантическия пакт да даде оръжията, които Киев изиска преди пълномащабното навлизане на Русия, заради опасения, че напрежението с Русия ще ескалира.

След началото на войната Киев, който не е член на НАТО, стартира да получава оръжейни системи от своите съдружници след първичното съмнение. В изявлението Столтенберг споделя още, че завършек на войната в Украйна ще бъде реализиран единствено на масата за договаряния.

" За да се постави завършек на тази война, ще би трябвало още веднъж да има разговор с Русия на избран стадий. Но той би трябвало да се основава на украинската мощ ", съобщи той.

Йенс Столтенберг ще се отдръпна през октомври от поста си в НАТО, който заема от 2014 година Бившият министър председател на Нидерландия Марк Рюте беше разгласен през юни за идващия началник на организацията.

Столтенберг отхвърли да удостовери дали след напускането на НАТО ще поеме поста ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността от немския посланик Кристоф Хойсген. Той съобщи пред изданието, че има " доста благоприятни условия " и ще живее в Осло.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР