НАТО има ключовете към отбраната на Русия в Крим и

...
НАТО има ключовете към отбраната на Русия в Крим и
Коментари Харесай

НАТО: Знаем как да се отбраняваме срещу Русия

" НАТО има ключовете към защитата на Русия в Крим и Калининград, с което да може да я победи ". Това разгласи началникът на неотдавна възобновения Втори флот на военноморските сили на Съединени американски щати вицеадмирал Андрю Люис, написа " Бизнес инсайдър ". По-специално американските военни придават изключително значение на тактиката на съветските войски, според която Русия непрестанно уголемява системата за блокиране на достъпа на непознати войски до стратегически значими региони.

Както по-рано съобщи някогашният пълководец на сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис, капацитетът на Русия да блокира достъпа до стратегически значими точки варира в другите райони. " Този капацитет на Русия в Калининград и в Крим обаче е най-значим, защото там има средства за противовъздушна, противоракетна и противокорабна защита, а също по този начин има няколко хиляди бойци ", посочи той.

А във връзка със средствата за радиоелектронна битка и радарите, опциите за напредване на силите на НАТО в тези райони могат да бъдат доста лимитирани. Но както е подчертал вицеадмирал Андрю Люис, НАТО към този момент знае по какъв начин би трябвало да се бори с тази тактичност на съветските военни. " Ако не се впускаме в детайлности, за които не мога да приказвам, то аз съм сигурен, че можем да действаме в изискванията на блокиране на достъпа. Знам, че това могат нашите самолетоносачи. Знам, че това могат нашите сухопътни сили. Ние разполагаме с явен способ за това. Той е учреден на физическа, комплицирана маневра; ние умеем да не шумим, когато не би трябвало да сътворяваме звук, и можем да приказваме, когато е належащо ", подчертал американският върховен боен. Освен това Люис добавил, че страните членки на НАТО в продължение на доста години са отделяли на този въпрос доста огромно внимание, като са съумели да реализират " сериозен прогрес ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР