НАТО е изправен пред най-сложната ситуация по отношение на сигурността

...
НАТО е изправен пред най-сложната ситуация по отношение на сигурността
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е най-сложната ситуация за сигурността в историята си

НАТО е изправен пред най-сложната обстановка във връзка с сигурността в своята история.

Това съобщи генералният му секретар Йенс Столтенберг, заяви Агенция Франс Прес.

Думите му идват след срещата на върха на НАТО по-рано този месец във Англия, където стана ясно внезапното разделяне сред водачите.

" Това, което видяхме в Лондон, на срещата на водачите, беше, че има разлики сред съдружниците. Но ние демонстрирахме единение, съобщи Столтенберг в Кувейт, където означи 15 години от Истанбулската самодейност за съдействие с Близкия изток.

" През всичките тези години НАТО в никакъв случай не е изпитвал по-сложна обстановка за сигурността, в сравнение с през днешния ден ", сподели още Столтенберг. За да поддържаме сигурността си, би трябвало да сме пъргави и подготвени да реагираме на закани, идващи от всички направления - от сушата, морето, въздуха, космоса и киберпространството - също от държавни и недържавни участници. "
 Столтенберг: След Брекзит 80% от разноските на НАТО ще са от страни отвън Европейски Съюз
Столтенберг: След Брекзит 80% от разноските на НАТО ще са от страни отвън Европейски Съюз

Само дружно НАТО и Европейски Съюз могат да подсигуряват сигурността…

29-те членове на НАТО дадоха обещание по-рано този месец да се придържат към заканите от Русия и тероризма и признаха предизвикването на изгряващия Китай на двудневната среща във Англия.

Въпреки това обаче се напомнят острите изявления на френския президент Еманюел Макрон за положението на НАТО сега, както и настояванията на американския му сътрудник Доналд Тръмп страните-членки да заплащат повече за Съюза и обидите му към други водачи.
 Еспър: НАТО не може да си разреши страни-паразити
Еспър: НАТО не може да си разреши страни-паразити

Защити настояването на Тръмп да се заплаща минимум 2% от Брутният вътрешен продукт

Той също по този начин акцентира нуждата от по-силен съгласуван отговор против тероризма.

" Трябва да продължим да се борим с тероризма. НАТО играе основна роля в тази битка, като работи с нашите сътрудници по целия свят за образование на локалните сили, сподели Столтенберг. Всички съдружници в НАТО, както и самият НАТО са част от световната коалиция, ръководена от Съединени американски щати против ДАЕШ ", добави той, като употребява арабския акроним за групата на " Ислямска страна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР