Натискът върху спешните медици става все по-голям, защото именно те

...
Натискът върху спешните медици става все по-голям, защото именно те
Коментари Харесай

Лавина от сигнали

Натискът върху незабавните медици става все по-голям, тъй като точно те би трябвало да превозят множеството заболели от COVID-19 до лечебните заведения. Заради лавината от сигнали се случва колата за спешна помощ да се бави с часове или незабавните медици да обикалят от болница на болница, с цел да се стигне до хоспитализация, показва.

В координационната централна на Спешна помощ в София се одобряват и обработват сигналите на 112. Това е и мястото, където може да се следи каква е наличността на свободните интензивни и неинтензивни кревати в столицата. А през последните дни натискът върху незабавните медици в София се увеличав а. Статистиката демонстрира, че през последните 24 часа в Спешна помощ София са получени 763 сигнала – 176 от тях за хора с COVID- 19.



В координационният център в столичната Спешна помощ през днешния ден на работа са 8 диспечери. През тях минава всеки сигнал.

„ Имаме 120 картона на хора, които чакат да бъдат обслужени ”, споделя Мирела Желязкова.



Един от най-големите проблеми, пред които се изправят от столичната Спешна помощ, е неналичието на свободни интензивни кревати в лечебните заведения.

„ Много постоянно се случва екип с пациент да обикаля по лечебните заведения, защото има много отводи на реанимационни кревати ”, споделя още Мирела.



Диспечерите ни обяснят, че системата се обновява няколко пъти дневно. Но обстановката е динамична. И се случва до момента в който колата за спешна помощ стигне до болничното заведение – свободните кревати към този момент да се заети. Защото доста хора сами отиват в болничното заведение.

В сериозната обстановка на телефон 112 не стопират да звънят и не незабавни случаи. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР