Натискът върху болниците е изключително сериозен. Пирогов“ увеличи броя на

...
Натискът върху болниците е изключително сериозен. Пирогов“ увеличи броя на
Коментари Харесай

Проф. Балтов с ценен съвет – ето какво да направим веднага при първи симптоми на К-19

Натискът върху лечебните заведения е извънредно сериозен. „ Пирогов “ усили броя на леглата си за интензивни пациенти, които се нуждаят от реанимация. Това съобщи шефът на „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов на постоянния брифинг на НОЩ в Министерски съвет.

„ Благодаря на всички, които ни оказват помощ и съблюдават ограниченията – отдалеченост, маски навън, бих споделил и на закрито, дисциплинираност и самоконтрол. Винаги това е доста значимо да се съблюдава, няма да спрем да го споделяме “, посочи той.

„ Много хора звънят по телефона, дневно ми се обаждат най-малко 30 души и ме питат какво да вършат. При първи признаци разполагаем като температура, изнемощялост и болки в мускулите си останете у вас и не ходете на работа. Поне един-два дни стойте у вас. Ако проблемите се засилят, тогава звъннете на персоналния доктор “, поучава проф. Балтов.

„ Ако нямате персонален доктор, може да потърсите органите от РЗИ или да се обърнете към другите експерти. Болниците в никакъв случай няма да откажат такова нещо “, безапелационен бе той.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР