Натискът на мигранти намалява. Това стана ясно от брифинг на

...
Натискът на мигранти намалява. Това стана ясно от брифинг на
Коментари Харесай

Демерджиев отчете двоен спад на мигрантския натиск


Натискът на мигранти понижава. Това стана ясно от брифинг на вътрешния министър Иван Демерджиев , който е в Елхово на ревизия на граничната вадичка дружно с министъра на защитата Димитър Стоянов.

Снощи единствено 500 мигранти са хванати, до момента в който преди са хващани по 1000 на денонощие.

Двамата инспектират по какъв начин работят ограниченията против трафика на мигранти.

Демерджиев увери, че ще бъдат подхванати и нови ограничения, които да усъвършенстват битката с незаконния трафик. Военните оказват помощ на Министерство на вътрешните работи с спомагателни патрули. Ще се поправят пътищата в региона, тъй като положението им било окаяно. Ще се обезпечи допълнирелна техника за защитата на границата.

Засилихме контактите с турската страна, сподели министър Демерджиев. Ще се договаря за уплътняване на границата от страната на Турция. Има изясненост от къде минават мигрантите, разясни министърът. Границата се прекосявала със стълби, стана ясно от думите му.

Проверяват се служители на реда за присъединяване в трафика на бежанци. Ще има рокади, увери Демерджиев. Срещу някои ще има и наказателни ограничения. Полицаите били на приблизително равнище.

Силовият министър счита, че няма да се стигне до препълване на мигрантските центрове.

Военният министър Димитър Стоянов сподели, че 350 военни са се присъединили в защитата на границата. До 500 военни ще оказват помощ. Те извършват патрулна активност. Няма проблем със взаимното наблюдаване. Оказва се, че пътната инфраструктура е толкоз неприятна, че няма по какъв начин да се реагира на напора на мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР