Нася Кралевска: Българите вече не знаят почти нищо за комунизмаЖурналистът

...
Нася Кралевска: Българите вече не знаят почти нищо за комунизмаЖурналистът
Коментари Харесай

Нася Кралевска: Българите вече не знаят почти нищо за комунизма

Нася Кралевска: Българите към този момент не знаят съвсем нищо за комунизма
Журналистът и откривател Нася Кралевска-Оуенс публично показа пред аудитория второто и допълнено издание на книгата си „ България под комунизъм “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Книгата покрива всичките стадии на комунистическия режим в България. Нейното първо издание излезе през 2016 година и тиражът бързо бе привършен. „ Има една глава „ Нужен ли бе комунизмът “, в която с документи потвърждавам за неговата ненужност. Представям по какъв начин режимът манипулира още от детските градини. Сега, даже хора на моята възраст не знаят съвсем нищо за комунизма “, описа за БГНЕС авторката.

Кралевска е уверена, че на пазара са нужни сходни на нейната книга, които да споделят истината. „ Моята цел беше да засегна всички аспекти, в това число и лагера в Белене. В обособена глава демонстрират ориста на трима души – млади българи на възраст сред 15 и 18 години, които са изпратени в лагера, тъй като са играели рок, облечени са в джинси и знаят непознат език. Тази глава е мощна, изключително, в случай че книгата ми отиде в учебните заведения, с цел да се знае за какво доста хора като тях са изселени и се връщат по домовете си 15 години преди демократичните промени ”, уточни създателят.

Второто допълнено издание е със снимков материал и още една глава. „ Тя е извънредно скъпа, тъй като разказва изповедта на един от най-големите и дейни комунисти и от най-големите шефове на Държавна сигурност - Стефан Богданов. Главата, озаглавена "Една изповед", е поставена вместо завършек. Съдържа откровенията на комуниста-фанатик, взел участие интензивно в терористичната активност на Българска комунистическа партия преди 9 септември 1944 година и оглавил контраразузнавателната работа на Държавна сигурност, по този начин нареченото злокобно поделение "Б". „ Към края на живота си обаче Богданов доближава до изводи, които напълно поддържат мненията, които подкрепям в книгата си “, отбелязва авторката.

В книгата си аз желая да кажа на читателите да бъдат справедливи, да четат умерено, да разсъждават “, предлага изследователката.

Сред гостите на представянето в книжовен клуб „ Перото ” довечера бе и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нася Кралевска е български публицист и откривател. Завършила е немска лингвистика и публицистика в София. Работила е като редактор и е превеждала романи и разкази. Понастоящем се занимава с журналистика и е създател на книгите: „ Без заглавие – Рушители и строители на България ” (2001, 2003, 2006 г.), „ Споделено детство ” (2009 г.), „ Communism versus Democracy – Bulgaria 1944 to 1997 ” (2010 г.), „ Без заглавие – Комунизмът в борба с демокрацията (2011 г.), „ България под комунизъм ” (2016 г.) и „ Shared Childhood – Behind the Iron Curtain ” (2016 г.). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР