Настояваме за незабавен отчет на комисията за парка на Гребната

...
Настояваме за незабавен отчет на комисията за парка на Гребната
Коментари Харесай

ДБ: Община Пловдив готви продажбата на Гребната база за близо 35 милиона лева

„ Настояваме за неотложен доклад на комисията за парка на Гребната база, Общината готви продажбата му за близо 30 милиона лв. Община Пловдив готви продажба на терена от 68 дка в Парк „ Отдих и просвета “ за съвсем 35 милиона лв. “ , предизвестиха от ДБ-Пловдив.

Скандалното предлагането на кмета Здравко Димитров ще бъде прегледано на следващия ден по време на съвещанията на комисиите в Общински съвет.

„ Преди да се случи това, настояваме за неотложен доклад на комисията, която беше образувана да води договаряния със притежателя на парцела за закупуване на терена. Това е значимо, тъй като директното закупуване ще бъде доста по-скъпо струващо и ощетяващо бюджета на общината от отчуждаването на парцела. Затова и внесохме няколко пъти предложение предназначението на терена да бъде заменено “ , съобщи съветничката от Демократична България Добромира Костова . От групата съветници към този момент отхвърлиха да излъчат представител във въпросната комисия .

„ Категорични сме, че директното договаряне със притежателя продължава линията на подмолни сделки, на която станахме очевидци и при размяната на 7 общински парцела за прилежащия имот на същия притежател “, припомниха от ДБ-Пловдив. Съветниците са безапелационни, че ще продължат да употребяват всички налични правни механизми, които да потвърдят незаконосъобразната промяна на предназначението на терена .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР