Настояваме, във възможно най-кратки срокове да бъде изграден временен мост

...
Настояваме, във възможно най-кратки срокове да бъде изграден временен мост
Коментари Харесай

Фрагоко: Пет села и град Койнаре готвят протест заради мостовете при Горник и Чомаковци

Настояваме, във допустимо най-кратки периоди да бъде построен краткотраен мост над река Искър на мястото препоръчано от специалисти! Ако не бъдат подхванати действителни стъпки започваме протестни дейности в Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Койнаре, Червен бряг и София! Това написа в отворено писмо на Инициативен комитет.
Ето и цялото отворено писмо от името на живущите в селата Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Глава и град Койнаре до президента, ръководителя на Народно събрание и до омбудсмана на България:

От м. април 2018г стартира рехабилитация на пътя Червен бряг – Чомаковци. Моста при с. Чомаковци на р. Искър, който през 2014г беше ремонтиран за 200 000 лева, беше съборен и на негово място стартира строителството на нов мост. Очаква се строителството да приключи през юни 2019г. По тази причина, вместо директния път от Червен бряг до Чомаковци, ( част от пътя Червен бряг - Кнежа ), който е 6 км, беше въведен обходен маршрут Червен бряг, Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци и от там - към Кнежа и Бяла Слатина с дължина 16 км. С вяра за по-доброто бъдеще, хората одобриха това стеснение.....

Само че, мостът над Искъра при с. Горник ( стопанисван от общината ) " рухна ". Сега, обходните направления за прекосяване от единия бряг на Искър на другия, за коли с естествена проходимост са с дължина 65-87 км. Това е голям проблем за здравното обслужване ( особенно за незабавната здравна помощ ), за учениците, за снабдяването със артикули, за локалния бизнес, за работещите в Червен бряг, за хората от Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница и Койнаре, които са повече от 7000 души. Не оправдаваме по никакъв метод безхаберието на управлението на община Червен бряг, което има огромна виновност за създалата се обстановка, само че считаме, че е извънредно време страната да се намеси за решение на казуса!

Докато към този момент цялостен месец, хората от региона изнемогват, на предпазване в организация „ Пътна инфраструктура “ се намират шест сглобяеми моста от друг вид, които би трябвало да се употребяват при такива случаи, само че решение по въпроса няма! Настояваме, във допустимо най-кратки периоди да бъде построен краткотраен мост над река Искър на мястото препоръчано от специалисти! Ако не бъдат подхванати действителни стъпки за решение на казуса с помоща на страната, от 27 ноември 2018г започваме протестни дейности в Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Койнаре, Червен бряг и София!

------------------------------------

Отвореното писмо беше признато през вчерашния ден при следващата среща с кмета на община Червен бряг инженер Вълов, на която стана ясно, че значително развиване по решение на проблемите няма. На срещата за следващ път отсъстваше шефа на Областно пътно ръководство, макар, че бе поканен писменно както от Общината, по този начин и от Инициативния комитет. Ще ви осведомяваме навреме за организацията на митингите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР