Настоятелно апелирам за предприемане на незабавни спешни действия от страна

...
Настоятелно апелирам за предприемане на незабавни спешни действия от страна
Коментари Харесай

Кметът на Кричим призова АПИ за спешна маркировка на важен път

" Настоятелно моля за предприемане на незабавни незабавни дейности от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " по слагане на наложителната пътна маркировка и пътни знаци по републикански път ІІІ-866 „ Кричим – Стамболийски “ в сектора му от с. Куртово Конаре - община Стамболийски, до табела начало на гр. Кричим - община Кричим, който път е извънредно държавна благосъстоятелност ", прикани кметът на Кричим Атанас Калчев.
Прочетете още
Градоначалникът напомни предисторията на казуса:

През есента на 2020 година на път ІІІ-866 „ Кричим – Стамболийски “, в сектора от с. Куртово Конаре до табелата за административна граница на община Стамболийски и община Кричим, беше осъществено изцяло преасфалтиране на права с дължина към 1 817 м. /цялата попадаща на територията на община Стамболийски/.

През лятото на 2022 година беше осъществено изцяло преасфалтиране на път ІІІ-866 Девин – Кричим – Стамболийски в сектора от км 106+010 до км 108+818, с дължина към 2 800 м – от табелата за административна граница на община Кричим до табела начало на гр. Кричим. Макар и с разлика от 2 години, цялата права от с. Куртово Конаре до гр. Кричим беше напълно преасфалтира.

В посочените нагоре сектори, както този преасфалтиран през 2020, по този начин и този от 2022 година, до сегашния миг липсва цялостна сигнализация с пътни знаци и маркировка, което основава предпоставки за пораждане на пътно-транспортни катастрофи, изключително в тъмната част на денонощието и при неподходящи климатични условия.

" На този стадий ще се въздържа да давам правни квалификации по повод работата на всички организации и институции, които са отговори и задължени по силата на закон да извършват уговорките си по поддръжката, контрола по поддръжката, и като цяло контрола по пътната сигурност, и всичко обвързвано с предварителната защита по възникването на пътни произшествия в цитирания сектор от третокласната републиканска пътна мрежа.

Не е редно, при пораждане на пътен случай да бъдат отговорни само и единствено водачите на МПС- та и ППС- та.

Не е редно, откакто се случи някой драматичен случай, чак тогава да се търси решението на казуса, тъй като казуса и в този момент е забележим, и виновните за задачата институции би трябвало неотложно да пристъпят към решаването му ", съобщи Атанас Калчев.

  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР