Настоящият сезон за Ювентус е приключил след отпадането от Севиля

...
Настоящият сезон за Ювентус е приключил след отпадането от Севиля
Коментари Харесай

Алегри: Сезонът ни приключи в Севиля, но имаме добри основи

Настоящият сезон за Ювентус е завършил след отпадането от Севиля на полуфинал в шампионата на УЕФА Лига Европа, когато испанците ги отстраниха с общ резултат 3:2, счита старши треньорът Макс Алегри.

И малко по-късно клубът беше осъден с лишаване на 10 точки в Серия А по отношение на нередности при прехвърлянията, което ги смъкна на 7-о място. И сега те са на същата позиция с 59 точки. От този миг насам Юве падна с безапелационното 1:4 от скромния Емполи, а нощес отстъпи с 0:1 и на Милан, което дефинитивно постави край и на теоретичните очаквания да влезе в топ 4.

" Тъжно е да го кажа, само че нашият сезон завърши в Севиля. Там ние изхабихме цялата си прочувствена сила. Беше един сезон цялостен с аномалии. Отборът завоюва действителни 69 точки. Така че аз се гордея и съм признателен на тима за постигнатото ", съобщи Алегри пред телевизия DAZN след успеха на Милан, която им обезпечи място в Шампионската лига през идната акция.

" Футболът ти дава, само че футболът и ти взима. Точно както е и в живота. Но съм сигурен, че ще излезем по-силни от тази обстановка. Най-несправедливото е, че някои тимове се класираха за Шампионската лига единствено тъй като на нас ни лишиха 10 точки. Всеки може да се съгласи с това, нали по този начин? ", продължи Алегри с разбора на сезона.

И по-късно добави, че основите на клуба остават здрави макар катаклизмите и напусналите ръководители по време на акцията, тъй че достиженията на терена не трябва да се подценяват, още повече погледнати през призмата на всичко това.

" Има някои тимове в Италия, които за 6 години по този начин и не съумяха да влязат в топ 4 на шампионата ни. Ако гледаме нещата единствено на терена, то ние сме на 3-о място. Играхме полуфинали в Лига Европа и за Купата на Италия ", загатва иронично Алегри.

Последната им среща за сезона е другата неделя като посетители на Удинезе и треньорът съжалява, че би трябвало да се изиграе и този мач, тъй като желае почивката да стартира оптимално скоро.

" Основното в този момент е да си починем. Колкото по-рано, толкоз по-добре. И след мача с Удинезе да си създадем цялостния разбор. Трябва да осъзнаем, че имаме положителни основи. Не всичко е за изхвърляне, завърши шесткратният първенец на Италия.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР