Настоящият президент на Франция Еманюел Макрон печели изборите и ще

...
Настоящият президент на Франция Еманюел Макрон печели изборите и ще
Коментари Харесай

Макрон ще властва в Елисейския дворец втори мандат, разби Марин льо Пен на балотажа

Настоящият президент на Франция Еманюел Макрон печели изборите и ще господства втори мандат. Така за пръв път от 2 декади насам страната преизбра своя държавен глава наново. Еманюел Макрон ще управлява страната със мощна президентска власт още пет години. Макар и с късен старт на акцията - 5 седмици преди първия тур и 7 седмици преди днешния балотаж - екипът му съумя да убеди задоволително французи, че неговата визия за бъдещето на страната е по-перспективна от тази на популистката десница, която намерено демонстрираше връзки в Москва и антиевропейска изразителност.

Екзит пол данни, публично огласени към 22:00 час часа българско време, демонстрираха за Макрон 58.2%. За Марин льо Пен са дали своят вот 41.8% от гласоподавателите. Това е безапелационна победа за президента с планирана разлика от над 16 процентни пункта при изборна интензивност над 70% и всичко е ясно, без д аима късмет за неточност.

Макрон влезе в днешния избирателен ден с консенсус измежду социологическите прогнози, че води по известност. Но данните от екзитпол допитвания през днешния ден (публикуват ги белгийски и швейцарски медии, във Франция това е забранено), предвидиха, че тя продължава да се усилва - до 55-58 % желания измежду гласувалите, а в последна сметка задатъкът на Макрон с еоказа още по-солиден.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР