“Настоящият министър на здравеопазването (*бел.ред. проф. д-р Христо Хинков) дори

...
“Настоящият министър на здравеопазването (*бел.ред. проф. д-р Христо Хинков) дори
Коментари Харесай

Кремена Кунева и Ани Стоянова по Дарик: 385 000 лева са изплатени на 7 души за година в компанията за детската болница, без да е свършено нещо

“Настоящият министър на опазването на здравето (*бел.ред. проф. доктор Христо Хинков) даже не знае какво задание са отправили за разбора, който чакаме към този момент една година и нищо не вършим за болничното заведение - не можа да каже механически ли е, архитектурен ли е, за потребностите на педиатрията ли е, за постройката ли е ”. Това сподели в “Кой приказва ” с Георги Донков по Дарик радио Кремена Кунева от Фондация “Даная ”. Тя разкри, че капиталовата компания за изграждане на болничното заведение е имала 15 съвещания за една година, “за да решат кой да изпрати имейл до министерството, по кое време да си показват финансовите доклади, с цел да решат по какъв начин да си изберат секретарка. Една година трима ръководещи тази компания, на края на годината стават седем! Имаме си евентуално човек, който да прави кафето и 385 000 лв. за хонорари на тези хора за една година. От тях 280 000 са единствено за управническите разноски за заплати, т.е., на тримата души ”, акцентира възмутена Кунева.

Тя добави, че проф. Пенева, която е била изпълнителен шеф на компанията не е виновникът за тази обстановка. “Тя беше индивидът, който контракти безплатния летописи ”, акцентира Кунева, съгласно която спънките идват от Министерството на здравеопазването.

Създадената през септември тази година фондация “Даная ” предложи преди седмица на страната публично-частно партньорство за построяването на бъдещата Национална детска болница.

Според Кунева обаче има публично недоумение в процесите на публично-частното партньорство. “Министърът на опазването на здравето сподели, че не знае какво е това нещо също. Едно партньорство не се показва единствено в пари и средства ”, посочи тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР