Настоящият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, който беше издигнат повторно

...
Настоящият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, който беше издигнат повторно
Коментари Харесай

Екрем Имамоглу започна предизборната си кампания за кмет на Истанбул

Настоящият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, който беше повдигнат наново като претендент за поста от най-голямата опозиционна политическа групировка на Турция - Народнорепубликанската партия (НРП), стартира през днешния ден предизборната си акция, заяви частната турска телевизия НТВ.

Имамоглу сложи началото на своята акция в конгресния център " Халич ". Церемонията, която се състоя с присъединяване на ръководителя на НРП Йозгюр Йозел и членове на партията, беше открита с лозунга: " С цялостна скорост напред в работа на Истанбул ".

Имамоглу откри церемонията с думите: " Въпреки всички трудности, пред които бяхме изправени, с вдъхновението, което черпим от създателя на страната и на партията ни Ататюрк, за малко време постигнахме доста значими неща ".

Кметът на Истанбул изрази убеденост, че ще завоюва още веднъж изборите, които следва да бъдат извършени на 31 март т.г., а партията ще получи болшинството, което ѝ е належащо в общинския съвет на Истанбул.

Лидерът на партията Йозел означи, че „ обществено насоченото общинско ръководство в страната е дело на НРП “. Той посочи редица позитивни промени, инициирани на локално равнище за пръв път от социалдемократическите кметове на Народнорепубликанската партия, като градско обмисляне, развиването на метрото и метробусните линии, биологични пречиствателни станции и др. 

НТВ припомня, че Екрем Имамоглу завоюва локалните избори през 2019 година като претендент на опозиционна предизборна коалиция, вследствие на което пое управлението на Истанбул. Загубата на града бе огромен удар за Партията на справедливостта и развиването (ПСР) и персонално за Ердоган, някогашен истанбулски градоначалник, който постоянно цитираше максимата “който владее Истанбул, владее Турция ”, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР