Настоящият и бивши ректори на Софийския университет Свети Климент Охридски

...
Настоящият и бивши ректори на Софийския университет Свети Климент Охридски
Коментари Харесай

Настоящият и бивши ректори искат държавни пари за цялостен ремонт на Софийския университет

Настоящият и някогашни ректори на Софийския университет " Свети Климент Охридски " желаят основаване на национална стратегия за финансиране главния ремонт на Ректората. Проф. Георги Вълчев съобщи, че казусът с тежкото положение на постройката е сериозен и е от десетилетия. Той добави, че всеки един от ректорите е полагал старания за една от най-достолепните здания, които са създавани в новата ни история.

За основаването на програмата за финансиране на ремонта се оповестиха още Анастас Герджиков, Даниел Вълчев, Иван Лалов, както и Боян Биолчев. " Нужна е национална стратегия за цялостна реорганизация. " Софийският университет " Св. Климент Охридски " постоянно е бил центърът на интелектуалния живот в България. Няма по какъв начин със сегашната система на финансиране, да бъдем положителни стопани ", разяснява ректорът на „ Алма Матер “ и добави, че с0градата на университета е монумент на културата и провокира голям интерес за гостите на София. " След постройката на катедралата " Св. Александър Невски ", втората по интерес постройка е тъкмо постройката на Ректората ", сподели още проф. Вълчев.

Главният управител на СУ проф. Георги Божанин сподели от своя страна, че СУ стопанисва 30 здания и след Министерството на културата е може би най-големият собственик на такова културно завещание. Той означи, че съществуват безкрайни проблеми и се постанова ремонт и реставрации и на инсталациите, и на постройките. " Имаме желание да обособим най-малко два кампуса в парцелите ни в Лозенец и Слатина ", заяви проф. Божанин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР