Настоящият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков не вижда потенциална

...
Настоящият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков не вижда потенциална
Коментари Харесай

Кошлуков не вижда репутационна щета за БНТ, ако остане директор

Настоящият общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков не вижда евентуална репутационна вреда за Българска национална телевизия, в случай че бъде избран отново за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това стана ясно във вторник, когато Съветът за електронни медии (СЕМ) изслушва финално концепциите на 8-те кандидати за началник на Българска национална телевизия.

На въпрос дали, в случай че получи идващ мандат ще върне на работа уволнените публицисти, той уточни, че част от тях са възобновени от съда, само че по-късно още веднъж са подали молби за овакантяване .

“В случая с Горан Благоев , той подаде молба за овакантяване. Боряна Тончева - съдът я върна, тя сама пожела да напусне. Кедъра (спортният публицист - Камен Алипиев) си приключи висшето обучение и може да се върне”, сподели по време на чуването Кошлуков.

На въпрос за какво Българска национална телевизия пускна подправена вест , обвързвана с Народния съд към митингите на “Изправи се, мутри вън”, Кошлуков уточни, че репортерите не са ревизирали, само че и “те са хора и првят грешки”.

Той призна, че по време на мандата му Българска национална телевизия е получила редица актове от Съвет за електронни медии, само че нямало подобен за тъпчене на свободата на словото .

" Няма акт, който да нападна свободата на словото. Минеков(служебният министър на културата Велислав Минеков) подаде за право на отговор, съдът го анулира ”, уточни той. Макар и да гостува в предаването още от деня през юни м.г. Минеков не съумя да получи право на отговор във връзка " отправени обидни квалификации " от Кошлуков към него и фамилията му.

На въпрос за какво “Сънчо” не е в ефира на Българска национална телевизия, Кошлуков отговори - тъй като никой не ки ляга в 8 часа . Членът на Съвет за електронни медии Симона Велева, сподели, че нейното дете си ляга.

" Сънчо не е махнат, по Българска национална телевизия 2 е ", сподели Кошлуков.

Кошлуков посочи, че е работил в доста малките екрани и биографията му е на демократ, антикомунист.

" Първо в никакъв случай не съм членувал в партия “Атака”, в доста малките екрани съм работил ", сподели той.

Именно към работата му в партийната телевизия “Алфа” се разгоря и един от свадите в опитите му да стане общоприет шеф на Българска национална телевизия. Кандидатирайки се за общоприет шеф на Българска национална телевизия през 2017 година, Кошлуков покри критериите за трудов стаж, акцентирайки, че през последната година е. Дотогавашният му управителен стаж в на ТВ7 и Нюз 7, финансирани от банкрутиралата КТБ, не бе задоволителен да покрие условието. Представеният документ обаче породи подозрения дали Кошлуков изобщо е бил програмен шеф на малкия екран на Волен Сидеров, тъй като още тогава чиновници от партийната медия твърдяха, че в никакъв случай не са го виждали.

Конкурсът през 2017 година бе извоюван от Константин Каменаров, който малко по-късно предложения Кошлуков за програмен шеф на Българска национална телевизия 1.

През април 2019 година обаче Каменаров напусна поста поради присъда за шофиране в нетрезво положение и Съвет за електронни медии без съмнение назначи Кошлуков за краткотраен началник на Българска национална телевизия. Престоят в публичната телевизия му обезпечи законен стаж на управителна служба и той се кандидатира с летящ старт за общоприет шеф. Трудовият стаж в партийната телевизия на " Атака " внезапно бе премахнат от подробната биографична информация, оповестена на уеб страницата на Българска национална телевизия.

70% поддръжка от анкета на синдикатите

Комисарите не пропуснаха да попитат Кошлуков и за анкетата на синдикатите на Българска национална телевизия, които направиха допитване до публицистите, което изкара, че.

" Анкетата е анонимна, това е концепция на синдикатите, то е единствено за чиновници. Дали е извършено добре или зле могат да кажат самите синдикати ", сподели той. Кошлуков не се съгласи с изказване на комисарите, че няма по какъв начин да има справедливи резултати, защото публицистите може да се тормозят да гласоподават срещу сегашния си началник.

Комисарите се поинтересуваха и за заплатата на Кошлуков , която по закон възлиза на възнаграждението на ръководител на комисия в Народно събрание . Законът разрешава обаче да се гласоподава и % от горната страна. Кошлуков увери, че не получава процентното доплащане.

" Когато започнах първите 3 месеца е била увеличена, възвърнах парите и не получавам % над написаното по закон ", сподели той.

На въпрос за какво е плащано на външна компания за маркетинг, в случай, че Българска национална телевизия има щат от 57 индивида, Кошлуков съобщи, че е развилил контракта и заплащания не е имало.

Венелин Петков: Ще скапва " силозната просвета " в Българска национална телевизия

Другият кандидат Венелин Петков съобщи, че ще постави завършек на " силозната просвета " в Българска национална телевизия. Той изясни, че под това разбиране схваща дадени публицисти да работят единствено с стеснен кръг сътрудници, да пазят информация. Петков изясни, че по този начин се прави повтаряне на действия.

Той разгласи, че Българска национална телевизия 2 би трябвало да стане новинарски канал , с цел да бъде гледаем.

За Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 3, които са едва гледаеми Петков оферират да се отстранен за ефирно лъчение от мултиплекса и по този начин страната щяла да си спести по 6 млн. лева на година. Идеята на Петков е тези по-малко гледаеми канали да стигат до феновете единствено кабелен път, който сега има над 90% покритие.

За Българска национална телевизия 3, спортният канал на публичната медиа, Петков сподели, че няма закупени права за нито едно значимо съревнование и мястото и концепцията му би трябвало да се премислят.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР