Настоящите ваксини оказват влияние на всички варианти на COVID-19, но

...
Настоящите ваксини оказват влияние на всички варианти на COVID-19, но
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Ще трябва да се ваксинираме всяка година, ако така продължи да се развива заразата

 " Настоящите ваксини оказват въздействие на всички разновидности на COVID-19, само че в друга степен, по този начин е и с с типа от ЮАР, въздействат, само че по-малко ", това сподели в ефира на  " Неделята на NOVA " акад. Богдан Петрунов, имунолог и алерголог.

Той означи, че се е считало, че имунизациите ще ни предпазят на 100% от всички варианти на вируса, само че това не се е случило. " Ако по този начин продължава да се развива вируса, евентуално ще би трябвало всяка година да се имунизираме, тъй като още доста разновидности ще има на ковид ", добави експертът.

За имунизацията на Johnson & Johnson  той осведоми, че демонстрира висока успеваемост на разнообразни места - Южна Америка, Съединени американски щати, Африка, освен това с една доза.

За него втората доза е доста значима, а имунизациите би трябвало да се слагат, както е протекло клиничното проучване, а не някой да реши своеволно, че ще поставя единствено една доза или да трансформира времето на слагане на двете дози. Но акцентира, че даже единствено едната доза защищава до 50%. 

" Преболедувалите не трябва да си поставят ваксина доста скоро, тъй като те имат към този момент антитела, а имунизацията подтиква в допълнение имунната система, което не е добре. Не е нужно те да се изследват за насъбраните антитела, просто би трябвало да изчакат няколко месеца ", съобщи имунологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР