Настоящата глобална несигурност и безпокойство на фона на икономическата криза,

...
Настоящата глобална несигурност и безпокойство на фона на икономическата криза,
Коментари Харесай

Командващият британската армия предупреждава за Трета световна война

Настоящата световна неустановеност и безпокойствие на фона на икономическата рецесия , породена от пандемията на ковид, може да провокира нова международна война , предизвести ръководителят на английските въоръжени сили, представен от " Ройтерс ".

В изявление , излъчено в неделя за годишните възпоменания за починалите и ранените в спор, военачалник Ник Картър съобщи, че ескалацията на районното напрежение и грешките в преценката в последна сметка могат да доведат до огромен спор .

" Мисля, че живеем в миг, когато светът е доста нестабилно и обезпокоително място и, несъмнено, динамичността на световната конкуренция е характерност и на нашия живот и мисля, че действителният риск, който имаме с много огромна част от районните спорове, които не престават сега е, че можем да забележим, по какъв начин ескалацията води до неверни преценки ", сподели Картър.

Запитан дали това значи, че има същинска опасност от нова международна война , Картър отговори: " Казвам, че това е риск и би трябвало да осъзнаваме този риск. "

Картър, който оглави английската войска през 2018 година сподели, че е значимо да помним починалите в предходни войни като предизвестие за тези, които може да повтарят минали неточности.

" Ако забравите за ужаса на войната , тогава съгласно мен огромният риск е, че хората биха могли да си помислят, че влизането във война е рационално нещо ", сподели той.

" Трябва да помним, че историята може да не се повтаря , само че има темп и в случай че се обърнете обратно към предишния век , преди двете международни войни , мисля, че не може да се спори, че ескалация е довела до неточност , която в последна сметка е довела до война в мащаб, който се надяваме в никакъв случай повече да не забележим . "
 Британия би трябвало да се готви за Русия, както Съединени американски щати се готви за Китай
Британия би трябвало да се готви за Русия, както Съединени американски щати се готви за Китай

Британската войска е изцяло неподготвена за заплахите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР