Настолните процесори Ryzen 7000 обещават нов скок в производителността(снимка: AMD) Вече

...
Коментари Харесай

Очакван Ryzen 7000 вдига производителността с 15%


Настолните процесори Ryzen 7000 дават обещание нов скок в продуктивността
(снимка: AMD)

Вече е известно, че шефката на AMD доктор Лиза Су ще разкрие детайлности за фамилията процесори Raphael в речта си при разкриване на ИТ ревюто Computex 2022. Според предварителните информации, новите чипове ще превъзхождат своите прародители в еднонишкови приложения с 15% или повече в продуктивността.

Настолните процесори Ryzen 7000 комбинират архитектура Zen 4, поддръжка наизуст DDR5 и шина PCI Express 5.0. Тези чипове изискват дънни платки със Socket AM5 (LGA 1718), само че остават съвместими с по-старите охладители Socket AM4.

За платформата като цяло TDP ограничаването се подвига до 170W, само че към момента не може да се твърди, че то ще бъде достигнато в фамилията Ryzen 7000, разясняват специалистите от VideoCardz.
още по темата
Процесорите с архитектура Zen 4 ще получат двойно по-голямо количество кеш памет на ядро – ​​до 1 MB, а оптималната тактова периодичност в режим на автоматизиран овърклок ще надвишава 5 GHz.

При еднонишкови приложения се чака растеж на продуктивността от над 15%, макар че това изказване към момента изисква по-подробни пояснения от AMD. Накрая, дружно с архитектурата Zen 4, ще бъдат въведени и спомагателни указания за работа със системи за изкуствен интелект.

Под капака на топлоразпределителя са ситуирани три кристала с нова форма, заради нуждата от заобикаляне на микроелектронните детайли, ситуирани върху дънната платка.

Два от чиповете ще се създават по 5-нм технология от TSMC и ще съдържат изчислителни ядра, а третият ще комбинира контролера на паметта и шините PCI Express 5.0, подсистема за ръководство на зареждането и интегрирана графика от потомство RDNA 2. Този чип ще се създава по 6-нм технология, която би трябвало да даде на процесорите оптимални топлинни характерности и консумация на сила.

Анонсът на процесорите Ryzen 7000 е очакван за тази есен. Очакват се детайлностите от AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР